Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2017, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SC Ljubiša Mladenović obilježio 11 godina postojanja i rada

BANJALUKA - Srednjoškolski centar "Ljubiša Mladenović" iz Banjaluke krajem ove sedmice dvodnevnim aktivnostima obilježio je jedanaest godina postojanja i uspješnog rada. Ovi dani su bili posvećeni kreativnosti, stvaralaštvu i dostignutim rezultatima.

Pod motom SIGURNIM KORAKOM NAPRIJED, provodeći prisutne goste kroz vremeplov osnivanja, nastanka i rada  Škole, u prepunom amfiteatru započelo je obilježavanje ove svečanosti.

Škola je kao Srednja poslovna škola, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prva privatna škola u našem gradu, ali i Republici Srpskoj osnovana 11. maja 2006. godine. Osnovač je tadašnji Fakultet za poslovni inženjering i menadžment, danas Univerzitet PIM. Od školske 2012/13. god. Škola prerasta u Srednjoškolski centar koji nosi ime jednog od osnivača „Ljubiša Mladenović“. Ekonomski, poslovno-pravni tehničar, medicinski, fizioterapeutski i računarski tehničar su zanimanja koja učenici mogu da biraju u ovoj školi. Od samog osnivanja, velika pažnja je posvećena nastavnom procesu, sadržajima, a posebno načinu realizovanja nastave. Tokomo svih ovih godina postojanja, ova renomirana institucija nastoji svojim učenicima pružiti prijatan ambijent sa širokom paletom mogućnosti za kvalitetno sticanje znanja i kreativan rad.

U svečanoj atmosferi, opraštajući se od školskih dana, predstavu prožetu anegdotama, emocijama i sjećanjima pod nazivom "NAKON DESET GODINA"  izveli su ovogodišnji maturanti.

Ovo veče bila je prilika da se spomenu i pohvale najuspješniji učenici, oni koji su se istakli svojim vrijednim radom, visokim školskim postignućem i učešćem u vannastavnim sadržajima. Posebno su pohvaljeni članovi INOST TIMA, Nikola Mirković, Vladimir Hrvaćanin, Marko Vidović i Luka Marinković koji su predstavljali školu na ovogodišnjoj međunarodnoj izložbi ideja, inovaca i stvaralaštva, INOST MLADIH 2017. Na čelu ovog kreativnog tima bio je profesor Danijel Kozarac koji je proglašen za najkreativnijeg profesora ove škole u školskoj 2016/17.god.

U svom obraćanju prisutnim gostima i maturantima direktorica, g-đa Danijela Jokanović je istakla da najveće bogastvo škole čine njeni učenici. Završetkom ove školske godine i odlaskom ove generacije maturanata ispisano je još jedno značajno poglavlje u knjizi školskih uspomena. "Pažljivo pravite svoje izbore, čitajte i između redova, mudro se suočavajte sa izazovima vremena, koristite svoje iskustvo jer mnogo toga dobrog i korisnog nosite iz ove škole samo je potrebno da to prepoznate i u pravom trenutku  na pravi način iskoristite. Vjerujem u svakog od vas i sa zadovoljstvom ću dijeliti radost svakog vašeg budućeg uspjeha ma gdje  bili. Želim da znate da će ovo uvijek biti vaša škola i da  ste ovdje uvijek dobro došli", poručila je direktorica škole ovogodišnjoj generaciji maturanata.

Tradicionalno, osnivač Srednjoškolskog centra, Univerzitet PIM dodjeljuje učeniku generacije stipendiju za prvi ciklus studija na nekom od fakulteta Univerziteta PIM, po izboru učenika. Ovogodišnjoj učenici generacije, Valentini Krnetić uz iskrene čestitke nagradu je uručio direktor Univerziteta prof.dr Ilija Džombić.

Nakon svečane dodjele priznanja, prisutni su imali priliku da vide zanimljivo predstavljanje zanimanja u okviru otvorenih vrata koje su priredili učenici Srednjoškolskog centra.

Drugi dana obilježavanja bio je ispunjen brojnim i bogatim sadržajima. Dodjelom Certifikata učesnicima, zatvorena je Škola programiranja za učenike devetog razreda osnovne škole koju tradicionalno organizuje Elektrotehnička škola Srednjoškolskog centra „Ljubiša Mladenović“ iz Banjaluke. Učesnici ovogodišnje Škole programiranja uspješno su savladali osnove programskog jezika "PYTHON".

Gosti, budući srednjoškolsci i njihovi roditelji su na ovaj dan u okviru otvorenih vrata imali priliku da se upoznaju sa školama i zanimanjima koja učenici mogu pohađati u okviru srednjoškolskog centra. Na mnoštvo pitanja odgovarali su sadašnji učenici Srednjoškolskog centra koji su svoje utiske i  iskustvo o ovoj školi podijelili sa budućim srednjoškolcima.

Turnirom u malom fudbalu koji je organizovan na sportskom terenu Škole za buduće srednjoškolce zatvorena je ovogodišnja svečanost obilježavanja dana Škole.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.