SB UN osudio puč i poručio vojnicima: Vratite se u kasarne

Izvor: B92, 20.Avg.2020, 09:03

SB UN osudio puč i poručio vojnicima: Vratite se u kasarne

Njujork -- Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija osudio je pobunu u Maliju.

To svetsko telo pozvalo je vojnike koji su učestvovali u državnom udaru da odmah puste na slobodu sve zarobljene vladine zvaničnike i da se vrate u svoje kasarne bez odlaganja.

Predsednik Malija Ibrahim Bubakar Keita svrgnut je sa vlasti u državnom udaru u kojem je učestvovala vojska.

Pobunjenici su obećali da će održati izbore u razumnom vremenskom roku i otpočeli razgovore sa istaknutim političkim liderima u zemlji, prenosi agencija Rojters.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Savet bezbednosti osudio pobunu u Maliju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Avg.2020

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija osudio je pobunu u Maliju i pozvao vojnike koji su učestvovali u državnom udaru da odmah puste na slobodu sve zarobljene vladine zvaničnike i da se vrate u svoje kasarne bez odlaganja. Predsednik Malija Ibrahim Bubakar Keita svrgnut je sa vlasti u državnom udaru...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.