Misija UN u Avganistanu ostaje do marta 2022.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2021, 18:41

Misija UN u Avganistanu ostaje do marta 2022.

Savet bezbednosti UN jednoglasno je danas usvojio rezoluciju kojom se pozivaju talibanske vlasti da uspostave inkluzivnu vladu u kojoj će biti žene i u kojoj će se poštovati ljudska prava, a rezolucijom je odlučeno i da misija UN u toj zemlji (UNAMA) ostane do 17. marta 2022. godine.

U rezoluciji se naglašava da novi talibanski vladari u Afganistanu moraju uspostaviti inkluzivnu vladu sa punim, jednakim i smislenim učešćem žena i poštovanjem ljudskih prava, preneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << AP.

U rezoluciji se, takođe, naglašava važna uloga koju će UN nastaviti da imaju u promovisanju mira i stabilnosti u Avganistanu.

Rezolucija, koju su podnele Norveška i Estonija, u suštini. kako navodi AP, odlaže odluku SB o novom mandatu UNAMA do 17. marta 2022. godine, dajući članicama vreme da procene delovanje talibanske vlade u narednim mesecima.

Rezolucijom se obezbeđuje da misija UN može da nastavi da prati i izveštava o ljudskim pravima, kršenju prava i zloupotrebi dece i podrži puno, ravnopravno i smisleno učešće žena u svim nivoima odlučivanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jednoglasno usvojena rezolucija Saveta bezbednosti UN o Avganistanu

Izvor: N1 televizija, 17.Sep.2021

Savet bezbednosti UN jednoglasno je usvojio rezoluciju u kojoj poziva novu talibansku vlast u Avganistanu da formira inkluzivnu vladu u kojoj će žene biti jednako zastupljene.

Nastavak na N1 televizija...

JEDNOGLASNO Savet bezbedosti usvojio rezoluciju o Avganistanu, od talibana se očekuje stvaranje inkluzivne vlade

Izvor: Blic, 17.Sep.2021

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija jednoglasno je danas usvojio rezoluciju u kojoj se naglašava da nova talibanska vlast u Avganistanu mora uspostaviti inkluzivnu vladu sa punim, jednakim i smislenim učešćem marta 2022. godine, dajući članicama vreme da procene delovanja i poštovanjem ljudskih...

Nastavak na Blic...

Misija UN-a u Afganistanu ostaje do marta 2022.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Sep.2021, 11:49

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda jednoglasno je usvojilo rezoluciju kojom se pozivaju talibanske vlasti da uspostave inkluzivnu vladu, u kojoj će biti žene i u kojoj će se poštovati ljudska prava. Rezolucijom je odlučeno i da Misija UN-a u toj zemlji (UNAMA) ostane do 17. marta 2022. godine,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.