SAUDIJCI ZAMALO DA BUDU SATERANI U ĆOŠAK Huti zaštitili obalu opasnim minama, pošteno se namučili da ih uklone (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2021, 01:08

SAUDIJCI ZAMALO DA BUDU "SATERANI U ĆOŠAK" Huti zaštitili obalu opasnim minama, pošteno se namučili da ih uklone (VIDEO)

Pripadnici pokreta Ansar Alah, poučeni iskustvom, ništa ne prepuštaju slučaju

Snage koje podržava Saudijska Arabija objavile su 8. juna da su uklonile pomorsku minu koju su postavili Huti (pokret Ansar Alah) u Crvenom moru.

Pomorsko minsko polje, koje je otkriveno ranije ove nedelje, nalazilo se južno od ostrva al-Haniš al-Kabir, oko 450 metara od zapadne obale Jemena.

Pronađene su različite vrste pomorskih mina. Snage koje podržava Saudijska Arabija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uložile su ogromne napore da demontiraju i uklone eksplozivne naprave.

Pretpostavlja se da su Huti imali pomoć stručnjaka iranske revolucionarne garde i libanskog Hezbolaha u postavljanju mina na moru.

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom iviše puta su pokušali iskrcavanja na zapadnu obalu Jemena. To objašnjava zašto su Huti postavili pomorske mine baš u ovom području.

Huti razvijaju, proizvode i postavljaju pomorske mine od izbijanja rata u Jemenu. Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija tvrdi da ove mine predstavljaju ozbiljnu pretnju za pomorski saobraćaj u Crvenom moru.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.