SASTANAK OD IZUZETNE VAŽNOSTI: Vučić sutra sa Hanom o evropskom putu Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2018, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASTANAK OD IZUZETNE VAŽNOSTI: Vučić sutra sa Hanom o evropskom putu Srbije

Predviđene su izjave za medije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Beogradu sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom.

Junkerova pretnja: Zemlje Zapadnog Balkana neće u EU dok ne reše granične sporove

Posle sastanka, koji će početi u 13.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, predviđene su izjave za medije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsednika Srbije.

Podsetimo, Evropska komisija usvojila je danas u Strazburu konačan tekst strategije o prijemu Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana u Uniju, o kojem će se potom izjasniti poslanici Evropskog parlamenta.

Šefica diplomatije EU i potpredsednica EK Federika Mogerini i komesar za proširenje Johanes Han predstavili su na konferenciji za novinare taj dokument, kojim se, prema ocenama iz Brisela, EU snažnije obavezuje da pruži jasnu evropsku perspektivu regionu Zapadnog Balkana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.