Stefanović: SAJ će biti najbolja FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 18.Dec.2018, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: SAJ će biti najbolja FOTO/VIDEO

Beograd -- Specijalna antiteroristička jedinica izvela u Batajnici pokaznu vežbu hapšenja terorista, povodom obeležavanja 40 godina postojanja te policijske jedinice.

Pripadnici SAJ-a su demonstrirali borbu sa teroristima koji su zauzeli objekat i autobus, a vežbi je prisustvovao potpredsednik vlade i ministar policije Nebojša Stefanović. SAJ je na vežbi predstavio svoju opremu i naoružanje.

Stefanovića su prethodno dočekali pripadnici SAJ-a i predali mu raport, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon čega je ministar položio vence kod spomenika policajcima koji su stradali obavljajući svoju dužnost.

Ministar policije izjavio je da će biti nastavljeno ulaganje u tu elitnu jedinicu i da će ona biti jedna od najbolje opremeljnih jedinica tog tipa u svetu. "Naš zadatak je da nastavimo sa ulaganjem u ovu jedinicu i njeno opremanje, da svaki pripadnik SAJ-a ima sve ono što ima pripadnik najbolje slične jedince u svetu", poručio je Stefanovi.

Ministar je istakao da je ponosan na pripadnike SAJ -a i da po njihovoj snazi, obučenosti i znanju mogu da se nose rame uz rame sa najobučenijim jedinicama u svetu. "Tu ste kada treba. Na vežbi se moglo videti da za pripadnike SAJ-a nema ovakih ili onakvih vremenski okolnosti, da li je noć, dan, sneg, kiša ili magla. Pripadnici SAJ-a mogu u bilo kojim uslovima da izvrše zadatak", naveo je Stefanović.

On je naglasio da zahvaljujući njima građani mogu mirno da spavaju i da kada dodje i do najtežih situacija imaju koga da pozovu. Ministru Stefanoviću je uručena plaketa SAJ-a povodom 40 godina postoja jedinice. Stefanović je rekao da su za toliki uspeh SAJ-a potrebna velika odricanja u privatnom i profesionalnom životu i da na to podsećaju imena 16 pripadnika te jedinice koji su dali svoje živote.

Istakao je, takođe, da država ostaje dužna njihovim porodicama i da je cilj da nijedno novo ime ne bude dodato na ploču spomenika, koji se nalazi u bazi SAJ-a u Batajnici.

Stefanović je dodao da je 40 godina postojanja SAJ-a veliki praznik, s obzirom na to da je ta jedinica prošla test vremena. On je naglasio da je u našoj zemlji situacija dobra i stabilna, kao i da narod i policija imaju povrenje u tu jedinicu.

"Hvala što vaše srce kuca za našu zemlju i hvala za ogroman patriotizam", poručio je Stefanović dodajući da su pripadnici SAJ-a spremni da žrtvuju svoj život da bi zaštitili svoju zemlju i narod.

SAJ je prva specijalna jedinica srpske policije osnovana 1978. godine za najrizičnije zadatke protiv terorizma i kriminala.

Vežbi SAJ-a prisustvovali su i komandant te jedinice, direktor policije Vladmir Rebić i druge zvanice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAJ obeležio 40 godina postojanja

Izvor: RTS, 18.Dec.2018

Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) izvela je u Batajnici pokaznu vežbu hapšenja terorista, povodom obeležavanja 40 godina postojanja te elitne policijske jedinice. SAJ će biti jedna od najbolje opremljenih jedinica u svetu, rekao je ministar Stefanović. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.