SAD uvele sankcije i svemirskim agencijama Irana; Koriste ih kao izgovor

Izvor: B92, 03.Sep.2019, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD uvele sankcije i svemirskim agencijama Irana; "Koriste ih kao izgovor"

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije u utorak protiv tri iranske svemirske agencije, saopštilo je američko ministarstvo finansija.

Navedeno je da se koriste za unapređenje programa Teherana balističkih raketa.

"Sankcije su uvedene iranskoj Svemirskoj agenciji, Svemirskom istraživačkom centru i Astronautičkom istraživačkom institutu", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Nove sankcije su uvedene usred tenzija oko iranskog nuklearnog programa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"SAD neće dozvoliti Iranu da koristi svemirski program kao paravan za unapređenje programa balističkih raketa", navedeno je u saopštenju Majka Pompea.

Američki predsednik Donal Tramp povukao se prošle godine iz nuklearnog sporazuma koji je Teheran potpisao sa svetskim silama 2015. godine.

Tramp je u poslednje vreme izražavao spremnost za nastavak pregovora sa Teheranom, ali su iranski zvaničnici kategorični u tome da pregovora neće biti dok američke sankcije ne budu ukinute.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vašington uveo sankcije protiv tri iranske kosmičke agencije

Izvor: Vostok.rs, 04.Sep.2019, 11:02

Vašington je uveo sankcije protiv tri iranske kosmičke institucije, saopštilo je američko Ministarstvo finansija.. „Sankcije su uvedene Komsičkoj agenciji Irana, Kosmičkom istraživačkom centru i Kosmičkom istraživačkom institutu“, navodi se u saopštenju. Prema rečima državnog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.