Havana osudila američko proterivanje dvojice kubanskih diplomata

Izvor: RTS, 20.Sep.2019, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Havana osudila američko proterivanje dvojice kubanskih diplomata

Kubanska vlada osudila je proterivanje dvojice svojih diplomata pri Ujedinjenim nacijama, optuženih za navodne pokušaje da utiču na operacije protiv SAD.
Kubanski ministar spoljnih poslova Bruno Rodrigez navodi da su dva kubanska zvaničnika  neopravdano proterirana iz SAD.

"Kategorički odbacujem neopravdano proterivanje dvojice zvaničnika Stalne misije Kube pri Ujedinjenim nacijama, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povećana ograničenja kretanja preostalim našim diplomatama i njihovim porodicama", napisao je Rodrigez na Tviteru
Odbacio je navode da su diplomate učestvovale u radnjama nespojivim sa njihovim diplomatskim statusom, nazvavši ih grubom klevetom, prenosi AP.
Američke vlasti saopštile su sinoć da proteruju dvojicu kubanskih diplomata.
Preostalim članovima kubanske misije kretanje je ograničeno na područuje Menhetna.
Takva odluka je doneta zbog "njihovih pokušaja da utiču na operacije protiv SAD".
"Svaki pokušaj uperen protiv nacionalne bezbednosti SAD shvatamo ozbiljno i nastavićemo da vodimo istragu da li je još neko od članova osoblja eventualno zloupotrebio privilegije svog boravka u SAD", navodi se u saopštenju Stejt departmenta, prenosi Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.