SAD: Ultrabrze raketne sanke - teško uočljive i na usporenom snimku VIDEO

Izvor: B92, 12.Sep.2019, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Ultrabrze raketne sanke - teško uočljive i na usporenom snimku VIDEO

Ratno vazduhoplovstvo SAD objavilo je snimak testiranja sanki na raketni pogon koje idu neverovatnim brzinama da se jedva mogu uočiti na usporenom snimku.

Naziv raketne sanke koristi se za platformu na raketni pogon koja se koristi za testiranje komponenti nadzvučnog naoružanja, što uključuje sastave za navođenje i nadgledanje, prenosi Indeks.

Na video-snimku se vidi kako raketne sanke jure brzinom od 10.620 km/h. Putuju toliko brzo da ih je teško primetiti čak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ako se snimak znatno uspori.

Prema informacijama američkog Ministarstva obrane, test-platforma dugačka je 10 kilometara i smatra se najdužom takvom platformom na svetu.

Koristi se za testiranje komponenti nadzvučnog naoružanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.