Pucnjava u školi u Teksasu, osmoro đaka ubijeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u školi u Teksasu, osmoro đaka ubijeno

U srednjoj školi u Santa Feu, u Teksasu, dogodila se pucnjava u kojoj je ubijeno najmanje osam učenika, a lokalni zvaničnici su potvrdili da je škola zatvorena, učenici se evakuišu, a na mestu događaja se nalazi policija, prenosi ABC.

Osumnjičeni za pucnjavu je uhapšen, rekao je novinarima pomoćnik direktora Kris Ričardson.

Šerif okruga Haris Ed Gonzales naveo je na svom nalogu na Tviteru da je privedena još jedna osoba.

Prosvetne vlasti objavile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su na društvenim mrežama da ima povređenih, ali nisu iznele više detalja.

Povređeni se prebacuju u bolnicu u obližnjem gradu Galveston, rekao je portparol te bolnice, ali nije precizirao broj povređenih, niti je izneo druge detalje.

Prema rečima šerifa Goznalesa, najmanje jedan policajac je povređen.

Jedan od svedoka rekao je da se pucnjava u kampusu dogodila na času umetnosti. Drugi svedok je rekao da je video napadača kako puca u jednu devojku u učionici.

U školi i oko nje pronađene su naprave za koje se sumnja da su eksplozivne, saopštile su lokalne vlasti. Prosvetne vlasti u gradu Santa Fe navode da policija radi na onesposobljavanju tih uređaja.

AP ukazuje da nema naznaka o tome koliko je uređaja pronađeno.

Policija je pozvala građane da budu oprezni i je pozovu ukoliko primete bilo kakve sumnjive naprave u susedstvu.

Ovo je treća pucnjava u školi u SAD u proteklih sedam dana, a 22. po redu od početka godine u SAD.

Tramp: Odlučni smo da zaštitimo učenike

Američki predsednik Donald Tramp je rekao da je njegova administracija odlučna da uradi sve što je u njenoj moći da zaštiti učenike i obezbedi škole u SAD.

Tramp je dodao da federalne i lokalne vlasti saraduju posle napada, u kojem je ubijeno najmanje osam osoba, preneo je Rojters.

"Moja adminitracija je odlučna da uradi sve sto je u našoj moći da zaštitimo naše učenike, obezbedimo naše škole i držimo oružje van ruku onih koji predstavljaju pretnju po sebe i druge", rekao je Tramp u Beloj kući

Tramp je rekao da masovne pucnjave u SAD predugo traju, preneo je Si-En-En.

"Ovo predugo traje u našoj zemlji. Previše godina. Sada i previše decenija", rekao je Tramp.

Tramp je dodao da žali zbog "strašnog gubitka života" i uputio podršku svima na koje je uticao ovaj "apsolutno užasan napad".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.