SAD: Nosač aviona posle dve godine ponovo plovi

Izvor: B92, 06.Sep.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Nosač aviona posle dve godine ponovo plovi

Jedan od najvećih ratnih brodova američke mornarice otisnuo se u vode, nakon što je skoro dve godine bio na popravci, piše “Jutarnji list”.

Nosač aviona USS Dvajt D. Ajzenhauer na nuklearni pogon, poznat kao Ike, sledećih nekoliko meseci biće na probnoj plovidbi, a od sledećeg leta će biti angažovan na operacijama.

Zvaničnici su objavili i video snimak na kojem je prikazan ratni brod kako se kreće brzinom od 56 kilometara na čas.

“Opet smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u igri i više nego spremni. Posada će testirati sposobnosti broda, od osnovnih do složenih operacija. Ovaj brod vraćamo u službu, i s ovom ekipom, nemam sumnje da je Ike više nego spreman podneti trening, ponovno krenuti u borbu protiv neprijatelja, te učiniti naše porodice i našu naciju ponosnom – rekao je kapetan Stiv Koler.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RATNA TVRĐAVA Zaplovite na američkom nosaču aviona

Izvor: Blic, 07.Sep.2015, 13:26

Jedan od najvećih ratnih brodova američke mornarice otisnuo se iz vojnog brodogradilišta u saveznoj državi Virdžiniji na pučinu, nakon što je skoro dve godine bio na popravci..."USS Dwight D. Eisenhower", masivni nosač aviona na nuklearni pogon, poznat kao Ike, sledećih nekoliko meseci biće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.