SAD: Doneo bombu u školu, hteo da bude kao ID

Izvor: B92, 20.Jun.2018, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Doneo bombu u školu, hteo da bude kao ID

Tinejdžer u američkoj državi Juti pokušao je da aktivira improvizovanu eksplozivnu napravu koju je doneo u školu, u želji da izazove strah, a inspirisan ID.

On je sve to priznao policiji, saopštile su američke vlasti.

Lokalni mediji navode da su tužioci u ponedeljak prikazali video-snimak na kojem ovaj 16-godišnjak daje izjavu policiji nakon što je ranac, koji se pušio, ali nije eksplodirao, pronađen u školi u martu, prenosi danas AP.

Na snimku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se može čuti i kako tinejdžer kaže da ne bi mario da je neko bio povređen, jer "smrt smatra novim načinom života".

Tužioci žele da mu se sudi kao odrasloj osobi zbog pokušaja ubistva i na osnovu drugih optužbi.

Tužilac Stiven Haris kaže da će psiholog svedočiti u korist dečakove odbrane.

Tinejdžer je, takođe, optužen da je isekao američku zastavu i sprejom ispisao reči među kojima je "ISIS" (Islamska država) na zidu druge, obližnje srednje škole.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.