Sremska Mitrovica: Završena druga po redu radionica pustovanja vune

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 16:29

Sremska Mitrovica: Završena druga po redu radionica pustovanja vune

Završena druga po redu radionica pustovanja vune u orgranizaciji Etno mreže, Nacionalne službe za zapošljavanje, i u saradnji sa Udruženjem žena "Zatno runo Sirmiuma", a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica.

Radionica je namenjena za nezaposlene žene koje žele da se bave izradom rukotvorina zasnovanih na kulturnom nasleđu Srbije.

Obuka je trajala 4 nedelje, a sve polaznice koje su uspešno završile radionicu dobiće sertifikat Etno mreže, a za najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << završni rad i opremu za pustovanje.Različiti simboli Grada na Savi se nalaze na gotovim radovima od vune od kojih je najpoznatiji solomonov čvor.

Šest žena uspešno je završilo obuku pustovanja vune koja se u organizaciji Etno mreže održava drugi put u Sremskoj Mitrovici, a kako kažu veoma su zadovoljne gotovim radovima.

Olgica Savić edukator ove radionice i sama je bila polaznica iste prošle godine, koja je uz volju, dobar rad i dobijeni sertifikat od Etno mreže postala mentor ovogodišnjim polaznicama.

Sve zainteresovane nezaposlene žene imale su priliku da budu deo ove radionice, a one najbolje će dobiti sertifikate, ali i šansu da postanu članice Etno mreže, i udruženja Zlatno runo Sirmiuma kao i da rade i zarađuju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.