Ružić: Bojkot će od opozicije napraviti društvo mrtvih pesnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2019, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Bojkot će od opozicije napraviti "društvo mrtvih pesnika"

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije i funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je "da jedinstveni birački spisak nikada nije bio ažurniji, da će biti uređena baza podataka i da ni na koji način ne može da predstavlja uzrok bilo koje vrste izborne manipulacije".

Povodom dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima Ružić za list Blic kaže "da je vlast uvek bila i jeste otvorena za dijalog".

"Ishitreni i nepromišljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potezi dela opozicije kao i pokušaj da vaninstitucionalno promene vladajuću koaliciju koja ima predominantnu podršku građana Srbije dovela ih je u bezizlaznu situaciju njihovom voljom", ocenjuje Ružić.

On kaže "da postoji korist od dijaloga i da je svima jasno da je vladajuća koalicija učinila i čini niz koraka u zakonskim okvirima koji vode ka kristalisanju i poboljšanju sveopštih uslova".

"Što se dela opozicije tiče, dobili su još jednu šansu da se na odgovoran način kroz dijalog vrate u život i moja topla preporuka je da treba da je iskoriste. U suprotnom posle izbora biće politički pluskvamperfekt", ističe.

Ružić napominje "da je što se biračkog spiska tiče urađeno preko 300 redovnih i vanrednih nadzora u opštinama i gradovima i naloženo 306 mera za otklanjanje manjih nepravilnosti i da ministarstvo radi odgovorno i sprovodi fino podešavanje jedinstvenog biračkog spiska kako bi se približili idealu potpune ažuriranosti spiska".

Kada je u pitanju poštovanje izbornih zakona, Ružić je izjavio "da nije primetio neko kardinalno odsustvo implementacije zakona i da ukoliko ima nekih manjih problema u implementaciji vlast ih rešava".

"Opozicija ima legitmno pravo da iznalazi argumente i opravdanja za deficit podrške u biračkom telu, ali još ih nismo čuli šta je njihova politika u vezi sa vitalnim pitanjima i zato u odsustvu politike postaju Kalimero", izjavio je Ružić.

Povodom zahteva dela opozicije "da se izbori odlože, on kaže da niko racionalan ne može da traži kršenje Ustava".

"Vrlo se precizno zna kada je vreme izbora i takav neodgovoran potez i defanzivna taktika samo može da im oduzme i ono malo podrške koju imaju kod građana", smatra Ružić.

"Ako ne odustanu od bojkota", ministar kaže "da će taj deo opozicije postati "društvo mrtvih pesnika" u političkom smislu, navodeći da u fudbalu ekipa koja ne izađe na teren gubi sa 3 prema 0".

"Red je da časno izađu na megdan, a a svakako bi značilo i njihovo prisustvo u parlamentu ukoliko su kadri da budu jedan argumentovan korektiv vlasti", kaže Ružić.

Povodom "tvrdnji Sergeja Trifunovića da ga predsednik SPS stalno zove Ružić kaže da u to veruje isto koliko mu veruje i da mu je neko iz SNS nudio pola milina evra".

Na pitanje "da li je to uticalo na odnose SPS i SNS kaže da je strateška saradnja dve stranke bazirana na iskrenom odnosu dva lidera, posvećenosti i državotnornoj orijentaciji i odgovornosti prema građanima Srbije".

"Korektnost i vizija Aleksandra Vučića je takođe važan element saradnje, ali sam siguran da lider takvog kalibra, snage i utemeljenosti u biračkom telu veoma mudro ume i zna da izabere partnere", zaključio je Ružić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ružić: Bojkot će od opozicije napraviti društvo mrtvih pesnika

Izvor: Danas, 17.Nov.2019

Funkcioner SPS-a Branko Ružić izjavio je da je evidentno da je vlast bila i da je otvorena za dijalog i dodao da su ishitreni i nepromišljeni potezi dela opozicije nju samu dovela u bezizlaznu situaciju. Članak Ružić: Bojkot će od opozicije napraviti društvo mrtvih pesnika se pojavljuje prvo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.