Ružić: Sve inspekcijske službe od sledeće godine na platformi e-inspektor

Izvor: Press, 22.Mar.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Sve inspekcijske službe od sledeće godine na platformi e-inspektor

Digitalizacija je prioritet Vlade Srbije kao prvorazredni društveni proces, a ne samo kao tehničko-tehnološki razvoj, izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić na konferenciji "Beyond 4.0" koja je danas održana u Beogradu.
Foto:blic.rs
Ružić je na petom regionalnom skupu posvećenom digitalnoj transformaciji društva i izazovima četvrte industrijske revolucije naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je reforma javne uprave, jedan od tri kriterijuma evropskog puta Srbije.
Foto: Zoran Žestić / Tanjug
Branko Ružić na konferenciji "Beyond 4.0"
Ministar je naglasio i da je zakonodavan okvir temelj sprovođenja digitalizacije na pravi način.
- Zakon o upravnom postupku stvorio je osnove da službenici komuniciraju, a da mnoge usluge stavimo u elektronski oblik. Sa tog aspekta je učinjen veliki iskorak - rekao je Ružić.
E-beba i e-inspektor

Govoreći o dosadašnjim rezultatima u procesu digitalizacije u Srbiji ministar je naveo da se u 54 porodilišta u Srbiji koristi projekat e-beba, kao i da se sprovodi pilot projekat e-inspektor.

Taj projekat će, najavio je Ružić, sledeće godine prerasti u platformu koja će obuhvatiti sve inspekcijske službe u Srbiji što, kaže, olakšati poslovanje mnogim firmama.
Foto: Zoran Žestić / Tanjug
- Neće biti neselektivnog obilaska privrednih kompanija jer neko možda ima kapric prema pojedinoj firmi već ćemo imati razmenu podataka i istoriju poslovanja o svakom preduzeću - nažnačio je Ružić.
Naveo je i da Koordinaciona komisija resornog ministarstva pravi analizu stanja na terenu kako bi u sledećoj godini obezbedila tehničko-tehnološka opismenjenost i opremljenost svih inspektora u Srbiji.

Dodao je da je formirana i Nacionalna akademija za stručno usavršavanje koja će doprineti, kaže, da zakoni budu primenjivani na isti način u svakom mestu u Srbiji.
Konferenciju "Beyond 4.0" organizovao je Jadranski savet u okviru projekta "Digitalizacija Jadranskog regiona".

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Velika novina u Srbiji: Svi na platformi e-inspektor

Izvor: B92, 22.Mar.2018

Beograd -- Digitalizacija je prioritet Vlade Srbije kao prvorazredni društveni proces, a ne samo kao tehničko-tehnološki razvoj...To je istakao ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić na konferenciji "Beyond 4.0" koja je održana u Beogradu...Ružić je na petom regionalnom skupu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.