Rusofobija je prevršila svaku meru: U Hrvatskoj pretučen muž ruske novinarke, objavljena fotografija FOTO

Izvor: B92, 14.Sep.2022, 23:50

"Rusofobija je prevršila svaku meru": U Hrvatskoj pretučen muž ruske novinarke, objavljena fotografija FOTO

U Hrvatskoj su nepoznate osobe pretukle muža ruske novinarke Darije Aslamove.

Nakon napada usledile su pretnje da će se s njim obračunati "zbog njegove žene Ruskinje".

Sama Aslamova je tu vest objavila na svom Telegram kanalu, rekavši da njenom suprugu često prete zbog "žene Ruskinje" i nazivaju ga ruskim agentom.

"Jasno je da nisu došli da ubiju, već da zastraše. Ovo je bilo upozorenje... Rusofobija u Evropi je prevršila svaku meru. Ovo je jednostavno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fašizam", navela je novinarka.

Ona je još dodala da su najmanje dva neidentifikovana muškarca nekoliko puta krvnički udarila njenom muža u lice, nakon čega su pobegli.

Podsetimo, Darija Aslamova (52) je udata za hrvatskog novinara Roberta Valdeca. Tokom karijere je radila kao ratna novinarka u Čečeniji, Abhaziji, Nagorno-Karabahu, Osetiji, Tadžikistanu i Jugoslaviji, a intervjuisala je mnoge poznate političare među kojima su Sadam Husein, Bašar al-Asad, ali i Radovan Karadžić. Slikana je u prijateljskom zagrljaju sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.