Ruski vojnik se ubio nakon što je slučajno usmrtio kolegu

Izvor: B92, 24.Okt.2017, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vojnik se ubio nakon što je slučajno usmrtio kolegu

Ruski vojnik se ubio na poligonu u Jermeniji, nakon što je slučajno usmrtio svog kolegu, saopštila je pres služba ruskog Južnog vojnog okruga.

"Vojnik pod ugovorom flagrantno je prekršio bezbednosne predostrožnosti dok je vraća oružje u oružarnicu i slučajno ispalio hitac iz automata, smrtonosno ranivši jednog vojnika. Nakon incidenta, vojnik se ubio plašeći se od odgovornosti za smrt svog kolege", navodi se u saopštenju pres službe, prenosi TAS.

U ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Čečeniji je oficir pucao i ubio četiri vojnika, pre nego što su ga gardisti ubili, saopštila je ruska Nacionalna garda.

Kako navode ruske agencije, oficir je zapucao na gardiste unutar barake u selu Šelkovskaja, a ubili su ga čuvari koji su bili na dužnosti, prenosi AP.

Nacionalna garda Rusije saopštila je da će biti formiran istražna komisija koji će voditi istragu o ovom zločinu.

U Rusiji se pre nepunih mesec dana dogodio incident u kojem je pripadnik ruske vojske pucao i ubio tri vojnika tokom vežbi, ranivši tom prilikom još dva vojnika. Počinilac tog napada je pronađen i ubijen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojnik slučajno usmrtio kolegu, pa se ubio

Izvor: Mondo, 24.Okt.2017

Ruski vojnik se ubio na poligonu u Jermeniji, nakon što je slučajno usmrtio svog kolegu, saopštio je danas pres služba ruskog Južnog vojnog okruga...Foto: Screenshot, Youtube.."Vojnik pod ugovorom flagrantno je prekršio bezbednosne predostrožnosti dok je vraća oružje u oružarnicu i slučajno...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.