Ruski premijer u Beogradu povodom 75 godina oslobođenja

Izvor: RTS, 19.Okt.2019, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski premijer u Beogradu povodom 75 godina oslobođenja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva, koji dolazi u jednodnevnu posetu Srbiji, povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.
Očekuje se da ruski premijer u razgovorima sa Vučićem potvrdi podršku Srbiji u pogledu rešavanja problema Kosova i Metohije, a na dnevnom redu će biti i nekoliko bilateralnih sporazuma.

Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Srbija su partneri u ekonomiji i politici, poručio je predsednik ruske vlade Dmitrij Medvedev uoči današnje posete Beogradu.  
"Danas ću biti u Srbiji u zvaničnoj poseti. Rusija i Srbija su partneri u ekonomiji i politici, naši pogledi na mnoge međunarodne događaje su veoma bliski ili se poklapaju", napisao je Medvedev na Tviteru.

Premijer Rusije je dodao da je o tome bilo reči u intervjuu Večernjim novostima i podelio i fotografiju nastalu tokom razgovora za te dnevne novine. 
Pored razgovora sa srpskim državnim vrhom, Medvedev će na aerodromu Batajnica prisustvovati vojnoj vežbi "Sloboda 2019", obratiće se poslanicima u Skupštini Srbije i položiće vence na Spomen-groblju Oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.
Uveče će u Centru "Sava" prisustvovati svečanoj akademiji povodom godišnjice oslobođenja Beograda.

Uoči posete, predsednik Vučić je na instagram profilu napisao: "Imaću čast da u subotu poželim dobrodošlicu predsedniku Vlade Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu koji će boraviti u jednodnevnoj poseti Srbiji."
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić, Medvedev i Dodik na vojnoj vježbi "Sloboda 2019"

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2019

BEOGRAD - Na vojnom aerodromu u Batajnici počela je vojna vježba "Sloboda 2019", povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, kojoj prisustvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Rusije Dmitrij Medvedev i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vremeplov (20. oktobar 2019)

Izvor: RTS, 20.Okt.2019, 07:03

Međunarodni dan kontrole letenja. Međunarodni dan borbe protiv osteoporoze. Međunarodni dan jabuka. Međunarodni dan kuvara. Svetski dan hranjenja ptica (treći vikend u oktobru). Dan ferijalaca Srbije. Dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Dan Opštine Vrbas. Dan Opštine Kanjiža....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.