Ruska vojska dobila više od 750 najnovijih i unapređenih sistema naoružanja

Izvor: B92, 26.Maj.2020, 17:24

"Ruska vojska dobila više od 750 najnovijih i unapređenih sistema naoružanja"

Ruska vojska je od početka godine dobila više od 750 najnovijih i unapređenih sistema naoružanja, izjavio je danas ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Kako navodi agencija Tas, reč je o 58 letelica i helikoptera, više od 40 borbenih oklopnih vozila, više od 500 višenamenskih vozila i 75 sistema s bespilotnim letelicama, rekao je Šojgu, podnoseći raport predsedniku Rusije Vladimiru Putinu putem video-linka iz kontrolnog centra za nacionalnu odbranu.

Zbog restriktivnih mera uvedenih usled pandemije koronavirusa, odbrambena industrija Rusije trenutno koristi 72 odsto svojih proizvodnih kapaciteta, rekao je Šojgu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruska vojska dobila više od 750 novih sistema naoružanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 05:18

Ruska vojska je od početka godine dobila više od 750 najnovijih i unapređenih sistema naoružanja, izjavio je danas ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu...Kako navodi agencija Tas s, reč je o 58 letelica i helikoptera, više od 40 borbenih oklopnih vozila, više od 500 višenamenskih vozila i 75...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.