Ruska policija ukinula poternicu za Tihanovskom

Izvor: B92, 15.Jun.2021, 11:49

Ruska policija ukinula poternicu za Tihanovskom

Moskva -- Ruska policija ukinula je poternicu za beloruskom opozicionom političarkom Svjetlanom Tihanovskom koja je izdata na inicijativu beloruskih vlasti.

Tihanovska je u izgnanstvu od prošle godine, nakon što je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na izborima u avgustu prošle godine osvojio šesti mandat, a ona, koja mu je bila protivkandidat, odbila da prihvati rezultate, smatrajući ih nameštenim, pa je istog dana napustila Belorusiju i otišla u susednu Litvaniju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Belorusija je u oktobru izdala međunarodnu poternicu za Tihanovskom pod optužbama da je pozivala na ugrožavanje beloruske nacionalne bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.