Ruska crnomorska flota na nogama, upozorenje za napad

Izvor: B92, 10.Apr.2018, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska crnomorska flota "na nogama", upozorenje za napad

Vazdušnoj odbrani ruske flote na Crnom moru izdato upozorenje za napad, preneo Karl Bilt na svom Tviter nalogu. Vest preneli i drugi mediji. Čeka se potvrda. O

Neki mediji su preneli da je rusko Ministarstvo odbrane izdalo naredbu da se borbena gotovost ruske crnomorske flote podigne na najviši nivo i da je izdato upozorenje za eventualni napad nakon što je primećeno da su vojni brodovi koalicionih snaga za Siriju, predvođenih SAD, Velikom Britanijom i Francuskom, krenule >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ka Siriji.

Prema nekim informacijama, do napada bi moglo da dođe u naredna 24 sata. Kako se još navodi, slanje ratnih brodova ka Siriji je reakcija na navodni napad hemijskim oružjem u sirijskom gradu Dumi, gde je stradalo najmanje 70 osoba.

Za taj napad optužuje se sirijski režim na čijem čelu je Bašar Al Asad koga u sirijskom ratu podržava Rusija.

Na hitnoj sednici SB UN pozvano je na nezavisnu istragu, ali je ubrzo došlo do verbalnog sukoba ambasadora SAD i Rusije u UN. Ruski predstavnik u UN Vasilij Nebenzja je naveo da je Rusija duboko zabrinuta činjenicom da su se neki, poput Vašingtona, kao i Londona i Pariza "koji slepo prate saveznike SAD" angažovali protiv Rusije i Sirije "bez ikakvog opravdanja".

Kako je rekao ruski ambasador, Moskva se suočila sa "klevetanjem, sankcijama, ucenama, čak i pretnjom". "Drsko se preti Rusiji. Ton kojim se to čini prešao je granicu dozvoljenog. Čak ni u vreme Hladnog rata ovakav bezobrazluk prema Rusiji vaši prethodnici sebi nisu dozvoljavali", dodao je on. Naglasio je i da je svaki put kada bi se Zapad umešao u unutrašnje stvari neke države, "tamo ostajao haos".

Ambasador Rusije u UN je podsetio i da je Moskva upozorila SAD na "teške posledice" ukoliko izvedu napad na snage sirijske vlade zbog izveštaja o napadu hemijskim oružjem na pobunjenički grad Dumu, dok je američka ambasadorka Niki Hejli uzvratila da će SAD "odgovoriti", bilo da Savet bezbednosti odluči da deluje po pitanju tog napada ili ne odluči, prenosi Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska crnomorska flota u pripravnosti, upozorenje za napad

Izvor: Vesti-online.com, 10.Apr.2018

"Vazdušnoj odbrani ruske flote na Crnom moru izdato je upozorenje za napad", preneo je Karl Bilt na svom Tviter nalogu. Vest su preneli i drugi mediji. Čeka se potvrda...Neki mediji su preneli da je rusko Ministarstvo odbrane izdalo naredbu da se borbena gotovost ruske crnomorske flote podigne na najviši...

Nastavak na Vesti-online.com...

TENZIJE KLJUČAJU Ruska flota podignuta NA NOGE, izdato upozorenje za NAPAD?

Izvor: Blic, 10.Apr.2018

Vazdušnoj odbrani ruske flote na Crnom moru izdato upozorenje za napad, preneo je Karl Bilt na svom Tviter nalogu. Vest su preneli i drugi mediji. Čeka se potvrda.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.