Ruska agencija otkrila: Formiran radioaktivni oblak iznad grada

Izvor: B92, 26.Avg.2019, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska agencija otkrila: Formiran radioaktivni oblak iznad grada

Moskva -- Ruska meterološka agencija otkrila radioaktivne izotope stroncijuma, barijuma i lantana u ispitanim uzorcima posle nesreće tokom testa raketnog motora.

Oblak radioaktivnih inertnih gasova nastao je kao rezultat, kao se navodi, propadanja izotopa i prouzrokovalo je kratak porast zračenja u gradu Severodvinsku, na severu Rusije, prenosi Rojters.

Agencija podseća da su ruske vlasti priznale da je eksplozija u bazi za lansiranje projektila, kada je poginulo petoro ljudi, bila nuklearnog karaktera.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radioaktivni oblak u zoni ruskog grada Severodvinska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2019

Ruska državna meterološka agencija je saopštila da je otkrila radioaktivne izotope stroncijuma, barijuma i lantana u ispitanim uzorcima posle nesreće tokom testa raketnog motora na severu Rusije...Oblak radioaktivnih inertnih gasova nastao je kao rezultat, kao se navodi, propadanja izotopa i prouzrokovalo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.