Rusija prvi put pred dve zemlje demonstrira moć cirkona

Izvor: B92, 03.Feb.2023, 14:44

Rusija prvi put pred dve zemlje demonstrira moć "cirkona"

Ruska fregata "Admiral Gorškov", koja se trenutno nalazi na dugom trenažnom putovanju, izvršiće probno lansiranje hipersonične rakete "cirkon".

Lansiranje će se desiti tokom zajedničke vežbe sa južnoafričkom i kineskom mornaricom, rekao je za TAS S izvor blizak ruskoj odbrambenoj industriji.

Izvor je naglasio da će to biti prvo lansiranje "cirkona" na zajedničkim vežbama tri zemlje, navodeći da raketa treba da pogodi površinski cilj koji se nalazi na udaljenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od više od 500 kilometara.

Putovanje operativne grupe, koju čine fregata "Admiral Gorškov" i pomorski tanker srednje klase "Kama", počelo je 4. januara.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 25. januara da je fregata izvela probni udar hipersoničnom raketom "cirkon" na morski cilj udaljen više od 900 kilometara u zapadnom delu Atlantika.

Ministarstvo je tada najavilo da će u februaru biti održan niz zajedničkih vežbi u vodama Južnoafričke Republike zajedno sa mornaricom te zemlje i kineskom mornaricom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.