Rusija pozvala na uzdržanost od nasilja u Gazi

Izvor: B92, 16.Maj.2018, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pozvala na uzdržanost od nasilja u Gazi

Moskva -- Ruske vlasti pozvale su na uzdržanost od nasilja u pojasu Gaze.

Do upozorenja je došlo dva dana posle protesta u kojem je u sukobu s pripadnicima izraelskih snaga bezbednosti ubijeno skoro 60 Palestinaca.

Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je u telefonskom razgovoru s turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom "važnost odustajanja od nasilja i neophodnost uspostavljanja efikasnog pregovaračkog procesa", saopštio je Kremlj.

Šef ruske diplomatije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sergej Lavrov sa svoje strane je ocenio kao veoma uvredljivo uporediti mirne palestinske demonstrante s teroristima.

"Ne slažem se da su teroristi bili mirni civili, medju kojima deca i bebe, ubijeni u tim incidentima. Veoma je uvredljivo to reći", rekao je Lavrov novinarima.

Gotovo 60 Palestinaca ubijeno je u ponedeljak u protestima u pojasu Gaze. Na njih je pucala izraelska vojska.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.