Rusija je svesna slabe bezbednosti američkih nuklearnih bombi

Izvor: B92, 21.Avg.2022, 22:39

"Rusija je svesna slabe bezbednosti američkih nuklearnih bombi"

Rusija je svesna slabosti u nuklearnoj doktrini SAD, piše američko izdanje The Hill.

Za Sjedinjene Države se kaže da imaju nuklearne bombe sa slobodnim padom, ali Moskva je svesna da su one slabo zaštićene kada se skladište i isporučuju do cilja avionima koji lete kroz sporni vazdušni prostor.

Pored toga, američkoj mornarici je potrebna nova generacija nuklearnih krstarećih raketa kratkog do srednjeg dometa, uglavnom zato što su različiti predsednici, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džoa Bajdena, ometali njihov razvoj.

Kongres pokušava da popravi situaciju, ali Amerika je i dalje u nezavidnoj poziciji.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je istakla da Rusija nikada nikome nije pretila nuklearnim oružjem.

Pristup Moskve, rekla je Zaharova, zasniva se isključivo na logici odvraćanja.

Čak i u sadašnjim uslovima, kada su zemlje NATO, koje su izazvale zaoštravanje ukrajinske krize, pokrenule hibridnu kampanju protiv Rusije, proglasile se za "nuklearni savez“ i opasno balansiraju na ivici direktnog oružanog sukoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.