Rusija će Srbiju da zaštiti ako bude potrebno! Čepurin u oproštajnom govoru poslao snažnu poruku (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2019, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija će Srbiju da zaštiti ako bude potrebno"! Čepurin u oproštajnom govoru poslao snažnu poruku (VIDEO)

Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije, razumevanje i zaštitu, ako bude potrebno, rekao je ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin u govoru na prijemu povodom državnog praznika - Dana Rusije - i za oproštaj povodom završetka diplomatskog mandata.

- Nije mnogo zemalja u svetu koje bi, kao Rusija i Srbija, tokom vekova podržavale i razumevale jedna drugu, koje su i danas posvećene unapređenju i širenju bilateralnih veza. Uveren sam da će naša saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postati još bogatija i dinamičnija - rekao je Čepurin.

Dvanaesti jun je dan kada svi Rusi dele najsvetlija, najdublja osećanja: aktivnu ljubav prema otadžbini, ponos, odgovornost za sadašnjost i budućnost Rusije. O tome je danas govorio u svojoj čestitki predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin, podsetio je ambasador Čepurin.

- Cenimo svoju istoriju, svoje tradicije. Verujemo u srećnu budućnost naše zemlje. Činićemo sve radi toga. Za mene je ovaj prijem poseban. Završavajući svoj boravak u Beogradu, toplo mislim na mnoge srpske prijatelje i drugove, sa kojima sam imao sreće da se družim po službenoj dužnosti, ali i u svakodnevnom životu. Biti u Srbiji sedam godina na funkciji ruskog ambasadora je odgovoran, plemenit i zahvalan posao. A i poučan - rekao je on dodajući da je svoju ljubav prema Srbiji pretočio u knjizi eseja o Srbiji i Srbima, koja će biti objavljena u Beogradu i u Moskvi odmah po završetku njegove misije.

Prvi primerak knjige na ruskom jeziku Čepurin je poklonio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, za koga je rekao da je njegovu podršku osećao tokom godina službovanja u Beogradu i koji je izuzetno mnogo uradio za razvoj srpsko-ruskih odnosa.

Na prijemu, kojem su prisustvovali predstavnici državnog vrha Srbije, članovi diplomatskog kora i javne ličnosti, nastupio je čuveni Kubanjski kozački hor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čepurin: Srbija može da računa na zaštitu Rusije

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2019

BEOGRAD - Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije, razumijevanje i zaštitu, ako bude potrebno, rekao je večeras u Beogradu ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.