Evropa: Veliki skok broja umrlih u Britaniji, u Grčkoj i Francuskoj raste broj novozaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2020, 10:38

Evropa: Veliki skok broja umrlih u Britaniji, u Grčkoj i Francuskoj raste broj novozaraženih

U Rusiji je potvrđeno još 8.595 slučajeva koronavirusa, tako da se ukupan broj zaraženih približava cifri od pola miliona.

U zemlji je potvrđeno ukupno 485.253 slučajeva korona virusa.

Italija: Blagi porast preminulih, stabilan broj novozaraženih

Broj preminulih od korona virusa u Italiji porastao je danas za 79 što je blagi porast u odnosu na jučerašnji dan kada je iznosio 65, saopštila je Agencija za civilnu zaštitu.

Što se tiče >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << broja novozaraženih, on je porastao za 283 što je gotovo identično kao juče kada je iznosio 280, navela je Agencija, preneo je Rojters.

Ukupan broj preminulih iznosi 34.043, što je četvrti najveći broj na svetu posle SAD, Velike Britanije i Brazila.

Agencija za civilnu zaštitu je navela da je od 79 smrtnih slučajeva, 32 zabeleženo juče u Abrucu, ali ih vlasti tog regiona nisu prijavile.

Ukupan broj zaraženih od korona virusa u Italiji sada iznosi 235.561, što je sedmi najveći broj na svetu posle SAD, Rusije, Brazila, Španije, Velike Britanije i Indije.

Severni region Lombardija i dalje je najviše pogođen korona virusom i tamo je registrovano 192 od 283 novozaraženih.

Na odeljanjima intenzivne nege nalazi se 263 pacijenata, što je manje u odnosu na jučerašnji dan kada ih je bilo 283.

Od korona virusa se izlečilo 168.646 ljudi, a 2,676 miliona je testirano.

Rusija je na trećem mestu u svetu po broju zaraženih, posle SAD i Brazila.

Istovremeno, broj oporavljenih od korona virusa u Rusiji povećao se za 11.709 - na 242.397 osoba. Prema saopštenju kriznog centra za borbu protiv korona virusa, polovina obolelih u zemlji se oporavila.

Od Kovid-19 preminula je još 171 osoba, tako da su od početka pandemije umrle ukupno 6.142, osobe, prenosi TASS.

Grčka: Veći broj testiranja i lokalna ograničenja

Grčka će povećati broj testiranja i uvesti ograničenja na lokalnom nivou gde se pojavljuju novi klasteri korona virusa, odlučila je danas grčka vlada.

Zbog značajnog porasta broja infekcija Covid-19 u poslednjih nekoliko dana, a posle ublažavanja većine ograničenja, danas je održan sastanak premijera Kirjakosa Micotakisa sa najvišim zdravstvenim zvaničnicima, prenosi grčki list Katimerini.

Dogovoreno je da bude povećan broj testiranja, posebno u severnom delu Grčke, gde je poslednjih dana zabeleženo nekoliko slučajeva korona virusa.

Takođe je navedeno da te oblasti mogu biti stavljene u delimični karantin u cilju sprečavanja širenja virusa.

Usvojene su i odluke u vezi sa organizacijom nacionalnog zdravstvenog sistema dok se Grčka priprema za dobrodošlicu stranim turistima od 15. juna, navodi Katimerini.

Ponovo raste broj hospitalizovanih kovid pacijenata u Austriji

U Austriji je u protekla 24 sata registrovan novi porast broja obolelih od korona virusa u bolnicama.

U protekla 24 sata broj novih zaraženih porastao je samo za 12, ali je istovremeno porastao broj hospitalizovanih na 84, od kojih je 19 na intenzivnoj nezi.

Broj obolelih opao je na 342, nakon što je tokom vikenda došlo do blagog rasta zbog novozaraženih pre svega u Beču.

Ukupno je od početka epidemije u Austriji od korona virusa obolelo je 16.891 lice, a izlečeno je 15.875.

Broj umrlih se već danima ne menja - 672.

U Škotskoj sedam novih slučajeva

Škotska premijerka Nikola Stardžeon izjavila je danas da je u Škotskoj u poslednja 24 sata bilo još sedam smrtnih slučajeva korona virusa.

Ona je navela da je zabeleženo i 14 novih slučajeva, čime je broj obolelih porastao na 15.653, prenosi BBC.

Smanjuje se, međutim, broj pacijenata u bolnicama, pa je sada to 1.011, od kojih je 21 na odeljenju intenzivne nege, rekla je škotska premijerka.

Francuska: Raste broj preminulih, kao i novozaraženih

Broj preminulih od korona virusa u Francuskoj porastao je danas za 87 ili 0,3 procenata na ukupno 29.296, što je najveći broj od 2. juna, ali je ostao ispod 100 sedmi dan zaredom, pokazuju podaci francuskog Ministarstva zdravlja.

Juče je prijavljeno 54 smrtnih slučajeva korona virusa, dok je u nedelju bilo 13 preminulih, preneo je Rojters.

Broj novozaraženih porastao je za 403 ili 0,3 odsto na 154.591, što je više od 211 koliko ih je bilo juče, kao i više u odnosu na nedelju kada ih je bilo 343, ali manje od 500, koliko ih je bilo od četvrtka do subote.

Što se tiče pacijenata na odeljenjima intezivne nege, njihov broj je pao na 955 u odnosu na jučerašnji dan kada je iznosio 1.024.

Veliki skok broja umrlih u Britaniji

U Velikoj Britaniji je u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminulo 286 osoba, pet puta više nego prethodnog dana, kada je prijavljeno 55 umrlih, što je bilo najmanje od početka marta.

Od početka pandemije u Britaniji su od kovoda-19 preminule 40.883 osobe, što je najviše posle Sjedinjenih Američkih Država.

Sa 602 umrla na milion stanovnika, Velika Britanija je takođe na drugom mestu, posle Belgije, koja ima 830 umrlih na milion stanovnika.

U saopštenju Ministarstva zdravstva navodi se da je registrovan 1.741 novooboleli od korona virusa, što je 536 više nego prethodnog dana.

U Britaniji je od kovida-19 obolelo 289.140 ljudi, na intenzivnoj nezi je 516 pacijenata, a u saopštenjima se i dalje ne navodi koliko obolelih se oporavilo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Rusiji skoro POLA MILIONA zaraženih korona virusom, oporavila se polovina obolelih

Izvor: Blic, 09.Jun.2020

U Rusiji je potvrđeno još 8.595 slučajeva korona virusa, tako da se ukupan broj zaraženih približava cifri od pola miliona.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.