Direktor NASA pohvalio rusku filmsku ekipu na Međunarodnoj svemirskoj stanici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2021, 11:13

Direktor NASA pohvalio rusku filmsku ekipu na Međunarodnoj svemirskoj stanici

Boravak ruske filmske posade na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) bilo je dobro iskustvo koje je pokazalo da svemirski turisti koji dođu na ISS nisu teret posadi, izjavio je danas direktor NASA Bil Nelson.

"Kada sam ulazio u zgradu (NASA), susreo sam se sa šefom kancelarije za astronaute. Pitao sam ga da mi kaže kakvo je iskustvo bilo sa ruskom filmskom ekipom, glumicom i režiserom. Rekao mi je da su njih dvoje stalno bili pod ruskom komandom i da je bilo dobro iskustvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ostali su u ruskom modulu, osim u vreme kada je bilo dogovoreno da mogu da izađu i snimaju film na drugim mestima", odgovorio je Nelson, upitan da kaže o mogućim dolascima turista na ISS, preneo je TAS S.

Ruski astronaut Anton Škaplerov, glumica Julija Peresild i režiser Klim Šipenko proveli su 12 dana na svemirskoj stanici, snimajući prvi film u svemiru u istoriji kinematografije, navodi TASS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.