Rusi imaju spreman odgovor ako SAD podignu bazu u Poljskoj

Izvor: B92, 20.Nov.2018, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi imaju spreman odgovor ako SAD podignu bazu u Poljskoj

Moskva -- Ukoliko SAD budu podigle vojnu bazu u Poljskoj, Rusija će svoja odbrambena sredstva preusmeriti na zaštitu od te nove opasnosti.

To je izjavio član Komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič.

Ministar za nacionalnu odbranu Poljske Marijuš Blaščak za poljski radio izjavio je prethodno da je izgradnja američke vojne baze u Poljskoj gotova stvar.

"Rusija definitivno ima širok vojni potencijal, vrlo precizno oružje dalekog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dometa i u slučaju izgradnje takve baze, nedvosmisleno će doći do njegovog preusmeravanja kako bi se lokalizovala pretnja. Takvu bazu nedvosmisleno shvatamo kao očiglednu pretnju", izjavio je Klincevič, preneo je Sputnjik.

Kako je rekao, Rusija nema pravo da na tako nešto ne odreaguje. Klincevič je naglasio da se, jačajući svoje vojno prisustvo u Istočnoj Evropi i gradeći nove vojne baze, SAD više ne kriju pod maskom otklanjanja opasnosti od Irana, kao što je bilo ranije.

"Međutim, mnogo pusta smo upozorili da će stanovništvo zemalja u kojima se budu pojavile baze SAD, biti u veoma ozbiljnoj opasnosti ukoliko protiv Rusije iz tih baza krenu agresivna dejstva, na to ne treba zaboraviti", naveo je Klincevič.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.