Rusi: Imamo dokaze. Setite se 1983 VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 30.Sep.2022, 09:17

Rusi: "Imamo dokaze. Setite se 1983" VIDEO/FOTO

Sjedinjene Američke Države najveći su dobitnik od curenja Severnog toka, naveo je sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev.

Podsećanja radi, u ponedeljak i utorak došlo je do curenja gasovoda Severni tok, a dok zapadne zemlje optužuju Rusiju za sabotažu, druga strana navodi da ovakav sled događaja najviše odgovara Americi.

"Bukvalno, od prvih minuta pošto su se pojavili izveštaji o eksplozijama na Severnom toku 1 i 2, Zapad je pokrenuo aktivnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kampanju da se nađu oni koji su odgovorni. Međutim, očigledno je da su najveći dobitnik, prvenstveno ekonomski, Sjedinjene Američke Države", kazao je Patrušev na sastanku sa obaveštajnim službama.

Patrušev je podsetio da se slična situacija sa gasovodom desila u oktobru 1983. godine, kada je u pitanju bio podvodni gasovod u luci Puerto Sandino u Nikaragvi.

"Neophodno je da se otkriju naručioci i izvršioci ovog zločina, što bi bio dobar primer naše saradnje"; dodao je on, a prenosi "Sputnjik internešenel".

Savet za bezbednost takođe ističe da ima dokaze da iza ove sabotaže stoje zapadne zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.