Ruma: Voz naleteo na vozilo koje se provlačilo između rampi

Izvor: B92, 15.Avg.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruma: Voz naleteo na vozilo koje se provlačilo između rampi

Ruma -- Jedna osoba je teže povređena sinoć, kada je u železnickoj stanici Ruma međunarodni putnički voz naleteo na drumsko vozilo.

Na putnom prelazu obezbeđenom automatskim branicima, drumsko vozilo se provlačilo između spuštenih rampi.

Voz je naleteo na drumsko vozilo, u sredu 14. avgusta, u 22.28 sati, a prema prvim informacijama, teže je povređena jedna osoba iz drumskog vozila, saopštilo je preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije".

Za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nesreću na putnom prelazu u Rumi odgovoran je isključivo vozač drumskog vozila, koji nije poštovao propise i saobraćajnu signalizaciju, jer je pokušao da zaobiđe spuštene branike na putnom prelazu, ističe se u saopštenju.

Takođe, podseća se da se u proteklih par dana dogodilo nekoliko slučajeva da nesreće na putnim prelazima prouzrokuju vozači drumskih vozila nepoštovanjem propisa i saobraćajne signalizacije.

"Infrastruktura železnice Srbije" ponovo apeluje na sve učesnike u drumskom saobraćaju da poštuju propise i ne pokušavaju da pređu preko pruge kada su rampe spuštene, jer je to jedini način da se spreče nesreće i sačuvaju ljudski zivoti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.