Ronaldinjo u mađarskoj politici; slavni fudbaler podržao pokret MEMO VIDEO

Izvor: B92, 15.Feb.2022, 19:34

Ronaldinjo u mađarskoj politici; slavni fudbaler podržao pokret MEMO VIDEO

Slavni brazilski fudbaler Ronaldinjo se neočekivano uključio u mađarsku politiku.

Naime, Ronaldinjo je izrazio podršku stranci MEMO u kratkom video-snimku u kojem od birača traži da podrže pokret koji su osnovala njegova dva prijatelja, Đerđ Gatjan i Viktor Husar.

Bivši brazilski fudbaler postao je ambasador tekbola 2016. godine i godinama aktivno promoviše mađarski sport u Evropi.

Ovako je Ronaldinjo upoznao Đerđa Gatjana i Viktora Huzara, osnivače >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sveže predstavljenog MEMO pokreta i tekbol sporta.

Prema Mandineru, fudbaler svetske klase traži od birača da podrže pokret koji je osnovao Đerđ Gatijan potpisivanjem obrazaca za preporuke.

"Dragi prijatelji Gjuri i Viktor! Vi ste pravi uzori širom sveta kao sportski lideri. Kao dobre prijatelje spojila nas je ljubav prema sportu. Sada sam sa vama i uveravam vas u svoju punu podršku."

Kako prenosi mađarski novinski portal Vilaggazdasag, Đorđi Gatijan je pokrenuo centar znanja za koji traži 106 mađarskih predstavnika.

Prema rečima biznismena, primarni cilj njegove inicijative je digitalizacija Mađarske.

Na osnovu ovog principa, želeo je da svoju inicijativu uzdigne u pokret i, ako je potrebno, u stranku do 2022. godine.

Gatijan, koji je među 10 najbogatijih Mađara, zaradio je bogatstvo na svojim internet poslovima koji uključuju erotske i onlajn usluge gatanja.

Takođe je aktivno učestvovao u dobrotvornim aktivnostima.

Štaviše, čini se da ovaj mađarski biznismen ima i političke ambicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.