Romsko naselje sa 2.500 stanovnika u Smederevu dobilo kanalizaciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jun.2019, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romsko naselje sa 2.500 stanovnika u Smederevu dobilo kanalizaciju

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Lakićević prisustovao je danas završetku radova na izgradnji kanalizacionog sistema i vakuum stanice u naselju Mali krivak u Smederevu u kome živi oko 2.500 stanovnika romske nacionalnosti.

Kako se navodi u saopštenju Lakićević je kazao da je vrednost tog projekta 1,2 miliona evra i da je naselje Mali krivak jedno od najvećih romskih naselja u Srbiji.

On je istakao da su završetkom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tog projekta stvoreni uslovi za dalje razvijanje naselja, da je u pripremi i novi program iz IPA 2018, za stanovanje i komunalnu infrastrukturu u romskim naseljima, vredan 20 miliona evra.

Lakićević je dodao da je taj program realizovan zahvaljujući pomoći Evropske unije kroz IPA fondove i da su do sada izvedeni radovi u Odžacima, Ubu, Lebanu, Svilajncu, Loznici, Boljevcu i Novom Pazaru, a da su u toku radovi u Prokuplju, Staroj Pazovi i Opovu.

"Zadovoljan sam što vidim da je završetkom ovog projekta naselje steklo uslove da se dalje razvija. Naš cilj jeste da vi i vaša deca imate mnogo bolje uslove za život, odrastanje, školovanje, zdravlje, zapošljavanje, kao i većinsko stanovništvo", rekao je Lakićević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.