Rok za zamenu oružnih listova 5. mart 2020. godine

Izvor: Mondo, 14.Feb.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok za zamenu oružnih listova 5. mart 2020. godine

Rok za zamenu starih oružnih listova za nove biometrijske isprave produžen je do 5. marta 2020. godine, predviđeno je izmenama i dopunama Zakona o oružju i municiji koje je danas usvojila Skupština Srbije.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Na taj način rok je produžen za još godinu dana.

Navedeni rok se procenjuje kao dovoljan za sve učesnike u postupku zamene isprava da ispune svoje zakonske obaveze.

Fizička lica koja su posedovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << oružne listove i dozvole za nošenje oružja za ličnu bezbednost, kao i pravna lica i preduzetnici koji su posedovali odobrenja za držanje oružja, dužni su da do do tog roka podnesu zahtev za izdavanje isprave, zajedno sa uverenjem o zdravstevnoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović apelovao je nedavno na građane da iskoriste novi rok, jer, kako je rekao, ne želi da ljudi budu drakonski kažnjeni zbog administraitvnih rokova.

Stefanović je tada rekao i da novih rokova neće biti.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rok za zamenu oružanih listova produžen za još godinu dana

Izvor: Danas, 14.Feb.2019

Rok za zamenu starih oružanih listova za nove biometrijske isprave produžen za još godinu dana , odnosno do 5.marta 2020. godine. To je predviđeno izmenama i dopunama Zakona o oružju i municiji koje su usvojili poslanici republičkog parlamenta. Članak Rok za zamenu oružanih listova produžen...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.