Predaja finansijskih izveštaja do kraja februara

Izvor: Blic, 04.Jan.2012, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predaja finansijskih izveštaja do kraja februara

Direktor Agencije za privredne registre (APR) Zvonko Obradović podsetio je danas pravna lica i preduzetnike da su obavezni da do kraja februra predaju godišnje finansijske izveštaje za 2011. godinu.

"Rezultati poslovanja privrede u 2011. godini biće poznati sredinom 2012. godine, posle obrade podataka iz godišnjih finansijskih izveštaja", rekao je Obradović agenciji Beta.

On je najavio da će procedure u APR-u za registraciju pravnih lica i preduzetnika u 2012. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godini biti dodatno skraćene, a pravni okvir kojim se ureduje korporativno poslovanje domaće privrede značajno unapređen.

Te novine, kako je rekao, omogućene su izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima i Zakona o Agenciji za privredne registre, kao i novim Zakonom o postupku registracije, usvojenim krajem decembra 2011. godine.

Zakonom o privrednim društvima predviđeno je da preregistracija privrednih društava počne 1. februara, a završi se do kraja aprila, dok je izmenama i dopunama tog zakona rok za uskladjivanje akcionarskih društava pomeren na 30. jun.

Obradović je objasnio da će biti ukinuta obavezna izrada pečata, a minimalni osnivački kapital za društvo sa ograničenom odgovornošću smanjuje se sa 500 evra na 100 dinara.

"Novina je i objavljivanje svih statusnih dokumenata privrednih subjekata na internet stranici APR-a, preko koje će građanima biti dostupni i elektronski servisi koji će ubrzati i olakšati komunikaciju između ove agencije i privrednih subjekata, što će

ustedeti vreme za obavljanje administrativnih poslova", istakao je Obradović.

Od 2005. godine, kada je počela da radi APR, registracija preduzeća i preduzetnika je, prema njegovim rečima, skraćena je sa 51 na tri radna dana.

"Primenom Zakona o postupku registracije procedure registracije biće skraćene i ujednačene za ostala pravna lica kao što su udruženja, zadužbine, fondacije i sportska društva", rekao je Obradović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finansijski izveštaji do kraja februara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2012

BEOGRAD -..Direktor Agencije za privredne registre (APR) Zvonko Obradović podsetio je danas pravna lica i preduzetnike da su obavezni da do kraja februra predaju godišnje finansijske izveštaje za 2011. godinu..."Rezultati poslovanja privrede u 2011. godini biće poznati sredinom 2012. godine, posle...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Predaja finansijskih izvještaja do kraja februara

Izvor: Capital.ba, 04.Jan.2012

BEOGRAD, Direktor Agencije za privredne registre Srbije (APR) Zvonko Obradović podsjetio je danas pravna lica i preduzetnike da su obavezni da do kraja februara predaju godišnje finansijske izvještaje za 2011. ..

Nastavak na Capital.ba...

Rok za preregistraciju do kraja juna

Izvor: Studio B, 05.Jan.2012, 16:22

Preregistracija privrednih društava moći će da se obavi od 1. februara do kraja juna, najavio je direktor Agencije za privredne registre (APR) Zvonko Obradović...Zakonom o privrednim društvima (usvojenim u maju prošle godine) bilo je predviđeno da preregistracija privrednih društava počne 1....

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.