Rogozin čestitao Kini povodom sletanja lunarne sonde na TAMNU STRANU MESECA (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2019, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin čestitao Kini povodom sletanja lunarne sonde na TAMNU STRANU MESECA (FOTO/VIDEO)

Šef ruske svemirske agencije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin čestitao je danas Kinezima na uspešnoj misiji sletanja lunarne sonde na Mesec i poručio da će ubuduće Rusija i Kina imati veliki broj zajedničkih uspešnih poduhvata poput te misije.

- Siguran sam da će nas i ubuduće spajati dobra saradnja u korist obe naše države - dodao je Rogozin.

Kina je uspešno spustila na Mesec lunarnu sondu „Čang 4“, što predstavlja prvo u istoriji uspešno sletanje veštačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << satelita na suprotnu stranu Meseca.

Генеральный директор Госкорпорации «Роскосмос» Дмитрий Рогозин (@Rogozin) поздравил коллектив КНКА с успешным началом реализации миссии «Чанъэ-4» — первой в истории человечества мягкой посадкой на обратной стороне Луны https://t.co/GvQAJBrBv6 pic.twitter.com/D8jf0DrjCo

— РОСКОСМОС (@roscosmos) 03. јануар 2019.

Kineski naučnici smatraju da će im sletanje upravo na tu stranu Meseca omogućiti da ispitaju mineralni sastav njegove površine, ali i da dobiju preciznije podatke o omotaču Mesečevog jezgra.

DESET DOMAĆIH I JEDNA KINESKA "ZVER" Vojska Srbije je u 2018. godini dobila REKORDNO NAORUŽANJE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rogozin čestitao Kini na slijetanju lunarne sonde na Mjesec

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jan.2019

MOSKVA - Šef ruske svemirske agencije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin čestitao je Kinezima na uspješnoj misiji sletanja lunarne sonde na Mjesec i poručio da će ubuduće Rusija i Kina imati veliki broj zajedničkih uspješnih poduhvata poput te misije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

NOVA RUSKA RAKETA: Oko SUPERTEŠKOG Jeniseja će se UJEDINITI cela Rusija (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2019

Potpisan je detaljni plan izgradnje ruske superteške rakete nosača, napisao je na Tviteru šef korporacije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin...Konstruktori rakete koja će se zvati "Jenisej" biće Konstruktorski biro "S.P. Koroljev" i Konstruktorski centar "Progres". Za treći stepen će biti odgovoran...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.