Rogozin: Proverićemo da li su Amerikanci bili na Mesecu

Izvor: Vostok.rs, 24.Nov.2018, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin: Proverićemo da li su Amerikanci bili na Mesecu

Šef ruske kosmičke agencije „Roskosmos“ Dmitrij Rogozin predložio je da se proveri da li su Amerikanci bili na Mesecu tokom posete kompaniji „Ruski kosmički sistemi“, zajedno sa moldavskim predsednikom Igorom Dodonom.
  „Postavili smo ovaj zadatak — da se poleti i proveri da li su bili tamo ili nisu. Oni kažu da su bili, a mi ćemo proveriti“, rekao je Rogozin, porenose RIA Novosti. Prema Rogozinovim rečima, nijedna zemlja na svetu sada ne može da realizuje lunarni program i zbog toga on računa na saradnju SAD i Rusije u istraživanju prirodnog Zemljinog satelita.   „Roskosmos“ će pripremiti posade lunarnih misija za rad u mnogo težim uslovima nego u orbiti Zemlje, dodao je Rogozin. Ranije je u kosmičkoj agenciji saopšteno da će se uskoro pojaviti novi državni program istraživanja Meseca.  „Sada se svi eksperimenti preorijentišu kako bi se stvorile tehnologije i pripremila posada za rad u mnogo nepovoljnijim uslovima, to jest u slučaju da brod ne stigne sutra i ne donose vodu, ili da se slomio aparat u svemirskom brodu. Sve treba regenerisati kako bi bilo moguće napraviti bilo koji uređaj pomoću 3D štampača, ili ako se nešto pokvarilo, odmah to popraviti“, objasnio je Rogozin.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠALA ILI NE? Rogozin: Proverićemo jesu li Amerikanci ZAISTA BILI NA MESECU

Izvor: Blic, 24.Nov.2018

Direktor ruske kosmičke agencije "Roskomos" Dmitrij Rogozin rekao je da će predložena ruska misija na Mesec imati zadatak i da proveri da li su Amerikanci zaista tamo bili.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.