Rodna kuća Ive Andrića uskoro otvara vrata za turiste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021, 05:09

Rodna kuća Ive Andrića uskoro otvara vrata za turiste

Rodna kuća Ive Andrića u Travniku prošla je kroz glavnu fazu restauracije, a u toku su finalni radovi uređenja pratećeg objekta nakon čega će, kako je predviđeno, početkom aprila ponovo otvoriti vrata za turiste.

S obzirom na to da je zub vremena na rodnoj kući Ive Andrića u Travniku naneo određene štete, privrednik i direktor Fabrike mašina GS-TMT Novi Travnik Snježana Kopruner, odlučila je da donira sredstva, kako bi kuća nobelovca mogla da bude obnovljena i otvorena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za turiste, ali i za stalnu muzejsku postavku.

U razgovoru za Klix.ba direktor Zavičajnog muzeja Travnik Fatima Maslić rekla je da su radovi na rekonstrukciji objekta još u toku i da je u pitanju veliki projekat.

Ona je rekla da je zamišljeno da ova ustanova bude oaza u koju će svraćati ljubitelji dobre knjige, gde će posetioci u kafeteriji moći na miru da pročitaju nekoliko stranica knjige koju su kupili ili samo uzeli da pregledaju u knjižari i autentičnoj travničkoj suvenirnici "Dram radosti", nazvanoj po Andrićevoj rečenici iz pripovetke "Čaša" koja glasi: "U Bosni se dram radosti dušom plaća!".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rodna kuća Ive Andrića uskoro otvara vrata za posetioce

Izvor: Radio 021, 01.Mar.2021

Rodna kuća Ive Andrića u Travniku prošla je kroz glavnu fazu restauracije, a u toku su finalni radovi uređenja pratećeg objekta nakon čega će, kako je predviđeno, početkom aprila ponovo otvoriti vrata za turiste...S obzirom na to da je zub vremena na rodnoj kući Ive Andrića u Travniku naneo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.