Roditelji obešenog mladića sa kruzera molili kompaniju da ga vrate kući: Tragedija mogla da se spreči?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2018, 06:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji obešenog mladića sa kruzera molili kompaniju da ga vrate kući: Tragedija mogla da se spreči?!

Nesrećni mladić pronađen je obešen u hodniku

Porodica Nikole Arnautovića (22) koji je pronađen obešen na kruzeru, slala je mejlove njegovoj kompaniji da mu dozvole da napusti brod, tvrde njegove kolege.

Pročitajte i:

Deset dana prošlo je otkad je Beograđanin Nikola Arnautović (22) pronađen obešen na američkom kruzeru "MS Karnival fasinejšen", gde je radio kao spasilac na bazenu.

Njegove kolege s kojima je radio na bazenu, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i njegov supervizor i kolege koje su bile smeštene u kabini do njegove dali su izjave u policiji gde su otkrili koliko je mladić želeo da ode sa broda.

- Danima je izgledao veoma depresivno. Samo dan pre nego što  se ovo dogodilo otišao je do ambulante kruzera, tražići medicinsku pomoć. Kažu da je tada tražio hitan medicinski otpust, koji nije sačekao da bude odobren pre nego što se ova tragedija dogodila - priča jedan od njegovih kolega.

Naime, hitan otpust kompanija je dužna da odobri u roku od tri dana, ukoliko se ustanovi da mu je zdravlje ugroženo. Nikola se, kako je otkriveno tokom saslušanja kolega, i pre toga obraćao upravi kruzera.

- Dan ranije Nikola je tražio da razgovara sa direktorkom ljudskih resursa, kojoj je rekao da želi da ode sa broda. Međutim, ona je odbila njegov zahtev što je nesrećnog mladića dotuklo - rekla je Nikolina koleginica.

Međutim, izjave date policiji otkrile su tužnu istinu o tome koliko se njegova nemoć da ode sa broda ticala i njegove porodice, za koje je bio veoma vezan.

- Nikola se žalio porodici kako ne može više da izdrži na brodu i kako želi da se vrati kući. Međutim, kompanija mu to nije dozvoljavala što je rekao roditeljima, koji su kompaniji slali i mejlove da mu dozvole da ode sa broda - rekao je kolega policiji.

Nikolino telo pronađeno je obešeno u nedelju u 15:45 po srpskom vremenu na stepenicama u hodniku između druge i treće palube, gde pristup imaju samo zaposleni. Smrt se vodi kao samoubistvo, ali zbog sumnji da bi ipak u pitanju moglo da bude ubistvo, FBI je preuzeo slučaj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.