Rešite drevni test dalaj-lame i zavirite u dubinu svoje duše

Izvor: B92, 17.Maj.2019, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešite drevni test dalaj-lame i zavirite u dubinu svoje duše

Dok rešavate ovaj test, ne razmišljajte previše o odgovorima, odlučite se za ono što vam prvo dođe u misli - koristite intuiciju, a ne logiku. Na kraju možda saznate ponešto o sebi.

Uzmite papir i olovku, i počnite!

Na kraju testa bi trebalo da saznate neke detalje o sebi o kojima niste razmišljali.

Radi se o o testu drevnih Tibetanaca za koji se veruje da ga je kreirao dalaj-lama - vrhovni poglavar tibetanskog budizma, ali nije spomenuto koji po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << redu. Do danas ih je bilo 14 - prvi je bio Gedun Drupa, rodio se 1391. a umro 1474. Trenutni je simpatični Tenzin Giatso, koji je rođen 1935. godine. Zadaci:

1. Zamislite slike ovih životinja - tigar, krava, ovca, svinja i konj. Poređajte ih vodeći se time koja vam je najdraža, najvažnija. Ne razmišljajte mnogo, samo ih "složite".

2. Završite rečenice u nastavku pridevom koji najbolje opisuje karakteristike svake imenice.

Pas je ________.

Mačka je ________.

Pacov je ________.

Kafa je _______.

More je _______.

3. Zamislite pet ljudi koji su vam važni u životu. Zatim za svakog od njih izaberite neku od ovih boja:

Objašnjenja:

Zadatak 1.

Redosled kojim ste po važnosti složili životinje pokazuje kako ste postavili prioritete u životu. Svaka životinja simbol je jednog aspekta:

Zadatak 2.

Vaši stavovi prema životu:

Zadatak 3.

Vaši stavovi prema drugim ljudima:

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.