Ribarska Banja puna tokom cele godine

Izvor: RTS, 22.Okt.2018, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ribarska Banja puna tokom cele godine

Banja na obroncima Jastrepca poznata je od davnina po lekovitim sumporastim vodama, ali u nju se ne dolazi samo radi lečenja. Iako je sezona zvanično odavno prošla sva mesta su i dalje popunjena.
Permanentno unapređujući medicinske usluge i otvarajući širom vrata zdravstvenom turizmu, u Ribarskoj Banji pronašli su pravi recept za dobru posećenost tokom cele godine.

U prvih devet meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ostvareno je četiri hiljade bolničkih dana više nego prošle godine. Pet stotina postelja u Specijalnoj bolnici i još toliko u seoskim domaćinstvima nije dovoljno za interesovanje koje postoji.
"Svakako smo sadržajno prevazišli smeštajne kapacitete i to je ono na čemu treba raditi", kaže Dušan Šokorac, direktor Specijalne bolnice Ribarska Banja. "Iz godine u godinu primetno je sve više eksternih gostiju, pacijenata koji nisu u našoj ustanovi Specijalnoj bolnici koja raspolaže sa 500 ležajeva, toliko je i u privatnom smešataju.  Postoji potreba izgradnje novih smeštajnih kapaciteta, hotela, treba afirmisati seoski turizam."

Sve je više i gostiju koji dolaze na odmor, pa su novi smeštajni kapaciteti neophodni, posebno sa novom ponudom - akva-parkom u koji je Ribarska Banje uložila 20 miliona dinara.
Topla termalna voda, atraktivni sadržaji za decu i odrasle svakako će već narednog leta biti atrakcija ne samo za Kruševljane nego i za turiste iz celog regiona.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.