Rešenje nestalih utiče na bolje susedske odnose

Izvor: B92, 20.Jun.2018, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rešenje nestalih utiče na bolje susedske odnose"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je rešavanje pitanja nestalih najvažnije civilizacijsko i humanitarno pitanje za Srbe i Hrvate

Prema njegovim rečima, državni organi Srbije čine sve radi pronalaženja nestalih i rasvetljavanja njihovih sudbina.

Vučić je danas, povodom druge godišnjice potpisivanja Subotičke deklaracije, primio Ivicu Vrkića, specijalnog izaslanika predsednice Hrvatske za pitanja nestalih, inače gradonačelnika Osijeka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Vrkić je istakao da intenzivnim radom na potrazi nestalih i poginulih može biti umanjen bol porodica a to je put i za znatno bolje odnose dve države i dva naroda.

On je rekao da je sa predsednikom Vučićem razgovarao o nastavku traženja nestalih i poginulih.

„To je nastavak dogovora iz Zagreba predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsednika Vučića. To je dokaz da je ta tema bitna i za Hrvatsku i Srbiju“, naglasio je on.

Predsednik Srbije je ujedno najavio imenovanje svog specijalnog izaslanika, koji bi sarađivao sa državnom Komisijom za rešavanje pitanja nestalih. On je uputio pozdrave predsednici Kolindi Grabar-Kitarović, uz želje da Srbija i Hrvatska u budućnosti reše otvorena pitanja i unaprede odnose i saradnju, na dobrobit naroda obeju zemalja, i uputio joj poziv da u najskorije vreme poseti Srbiju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.