Republika Srpska može da bude nezavisna Dačić OŠTRO na provokaciju iz BIH: Ako nas ne poštuju, videće REAKCIJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2018, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Republika Srpska može da bude nezavisna" Dačić OŠTRO na provokaciju iz BIH: Ako nas ne poštuju, videće REAKCIJU

"Ne poštuju teritorijalni integritet Srbije"

Bosna i Hercegovina nije priznala Kosovo i, ako članovi Predsedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, treba da znaju da će izazvati recipročnu reakciju, poručuje šef diplomatije Ivica Dačić povodom izjave Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisna država.

Ministar spoljnih poslova Srbije primećuje da novoizabrani hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić još nije ni stupio na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dužnost, a već se, kaže, potrudio da provocira Srbiju izjavom da smatra da je Kosovo nezavisna država.

I ja lično smatram da Republika Srpska može da bude nezavisna država kad to može i Kosovo, ali Srbija ima zvaničnu spoljnu politiku po kojoj priznaje teritorijalni integritet BiH - rekao je Dačić za Tanjug.

Kako je dodao, Komšić bi morao da zna da je on sada na čelu BiH, u kolektivnom organu i da je spoljna politika te države samo ono što je odluka Predsedništva.

- BiH nije priznala Kosovo i, ako članovi Predsedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, treba da znaju da narušavaju prijateljske odnose, kao i da će izazvati našu recipročnu reakciju. Umesto toga, bolje je da se okrenemo saradnji i zajedničkoj budućnosti - zaključio je Dačić.

Izabrani član Predsedništva BiH iz redova hrvatskog naroda Željko Komšić rekao je za Dojče vele da je za njega Kosovo nezavisna država, ali da je sa Miloradom Dodikom u Predsedništvu malo verovatno da BiH promeni odluku o Kosovu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.