Republika Srpska: 85 novozaraženih, jedan smrtni slučaj

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 12:45

Republika Srpska: 85 novozaraženih, jedan smrtni slučaj

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj je identifikovano novih 85 zaraženih koronavirusom i jedan smrtni slučaj.

Novozaraženi su identifikovani među 472 analiziranih uzorka.

Radi se o 51 muškoj i 34 ženske osobe, od kojih je 22 mlađe, 52 srednje i 11 osoba starije životne dobi, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Prema mestu prebivališta, 17 osoba je iz Banjaluke, 12 iz Zvornika, devet iz Foče, šest iz Višegrada, po četiri iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bijeljine, Doboja, Kostajnice, Nevesinja i Sokoca, po tri iz Trebinja i Šamca, po dve iz Kotor Varoša i Prnjavora i po jedna iz Bileće, Vlasenice, Laktaša, Modriče, Mrkonjić Grada, Oštre Luke, Rudog, Ugljevika, Šekovića, Šipova i Milića.

Prijavljen je jedan smrtni slučaj, a radi se o ženi srednjih godina iz Sokoca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 3.425 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 143 osobe kod kojih je potvrđen test na koronavirus.

Od početka epidemije oporavilo se ukupno 1.758, osoba.

Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 43.040 osoba.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.