Religijama nije mesto u operacionoj sali: Hirurg pod istragom jer je rekao kolegi da skine maramu

Izvor: B92, 08.Mar.2016, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Religijama nije mesto u operacionoj sali: Hirurg pod istragom jer je rekao kolegi da skine maramu

Jedan doktor koji se suočio sa hirurgom muslimanske veroispovesti pod istragom je nakon što mu je rekao da skine maramu sa glave.

Dr Vladislav Rozgov, anesteziolog konsultant je trenutno pod istragom bolnice zbog bloga u kojem je opisao incident.

Naime, pravila bolnice nalažu da se sa glave moraju ukloniti sve vrste marama u interesu sigurnosti pacijenta i opšte higijene.

“Marame koje se nose iz religijskih razloga su dozvoljene na većini odeljenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali su isključene iz područja kao što je operaciona sala gde mogu predstavljati opasnost po zdravlje pacijenta”, navodi se u pravilniku bolnice.

Medicinski direktor Sheffield Teaching Hospitals, dr David Trosel osvrnuo se na ovaj slučaj:

“Član osoblja nije isključen sa posla jer je podigao svest o bezbednosti pacijenta pošto mi to prvi veoma ozbiljno shvatamo. On je pod istragom zbog tona kojim je govorio o incidentu u svom blogu koji je privukao veliku pažnju. Zapravo, istražujemo zašto je tako oštrim tonom govorio o incidentu”, rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.