Rekonstruisana bolnica za psihijatrijske bolesti u Novom Kneževcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2020, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstruisana bolnica za psihijatrijske bolesti u Novom Kneževcu

U Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti "Sveti Vračevi", Novi Kneževac, izvedeni su brojni građevinski radovi, rekonstruisan je krov koji je prokišnjavao, napravljena je ograda, obavljen je i niz popravki na objektima koji se nalaze u bolničkom krugu, sa ciljem da se poboljšaju uslovi lečenja pacijenata.

Poslednja realizovana akcija, za koju je izdvojeno 300 hiljada dinara, jeste rekonstrukcija i opremanje soba koje koriste lekari, medicinske sestre i tehničari tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dežurstava na Odeljenju “Psihijatrija I”, saopšteno nam je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

“Unutrašnjost zgrade u kojoj je smešteno Odeljenje “Psihijatrija I” kompletno je okrečena. Pored toga što činimo sve da naši pacijenti imaju što bolje uslove za lečenje, uradili smo i nešto za zaposlene, kazao je doktor Jovan Milovanović.

"Rekonstruisali smo sobe da bi i naši zaposleni imali adekvatne uslove, jer jedino zadovoljan medicinski radnik može pružiti svoj maksimum u zbrinjavanju, lečenju i uspostavljanju remisije kod obolelih od mentalnih poremećaja", izjavio je dr Jovan Milovanović, v.d. direktora Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “Sveti Vračevi”, Novi Kneževac.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi primenjuje se lečenje u skladu sa savremenim medicinskim protokolima, a to podrazumeva maksimalno angažovanje zaposlenih.

"Mi se dosta umaramo, ne toliko fizički, iscrpimo se mentalno, možda se zamorimo više nego lekari drugih profesija i kad je lep ambijent, to nam baš godi, da se malo opustimo i relaksiramo", saopštila je dr Vesna Rafajlović, psihijatar.

"Zahvalni smo za ovo renoviranje prostorija Psihijatrije I, kao i sobe gde boravi osoblje. Ovo renoviranje je značajno i za kvalitet boravka naših pacijenata i za zadovoljstvo u radu zaposlenih", kazao je dr Emil Tomas, psihijatar.

Bolnica “Sveti Vračevi” u Novom Kneževcu ima 300 postelja, dnevnu bolnicu, kao i Centar za mentalno zdravlje koji se nalazi u Kikindi. Ona je jedna od tri psihijatrijske ustanove u Vojvodini čiji osnivač je Pokrajina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.