Rekli su - saznaću za kantrimen za par godina

Izvor: B92, 05.Nov.2015, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rekli su - saznaću za 'kantrimen' za par godina"

Indirektno mi je saopšteno da će mi, ako me bude interesovalo, za par godina reći čiji je "kantrimen", rekao je otac Luke Jovanovića u emisiji "Život priča".

Govoreći na TV Prva o "slučaju kantrimen" i smrti sina na Brankovom mostu, Bojan Jovanović je rekao da još nema saznanja o vozilu koje je učestvovalo u nesreći.

"Nemam nikakva saznanja. Ne znam ni šta znači to 'za par godina', nije mi rečeno, osim da, ako me bude interesovalo, saznaću. Možda", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Jovanović.

Kako je rekao, nema informaciju da je to vozilo pronađeno, a tokom procesa dobijao je uglavnom nezvanična saznanja, da bi preko prijatelja sa kojima je odrastao, koji rade u nekim službama, dobio i tu indirektnu poruku.

"Na suđenju nije pokazano preterano interesovanje o samom vozilu, došlo je čak i do pitanja da li ga neko uopšte više traži, pa je tužilac rekao da mora da se traži jer je veoma bitan za proces", rekao je Jovanović.

Proces u slučaju koji je okupirao srpsku javnost mesecima okončan je nedavno, kada je Marko Milićev osuđen na četiri i po godine zatvora, ali se i pre presude govorilo o tome da su i porodica Jovanović i javnost ostali uskraćeni za odgovor na pitanje "čiji je kantrimen?"

Milićev je pred sudom rekao da je upravljao vozilom "sive boje, sa crnim krovom".

"...i bile su strane tablice, ne znam tačno koje", vidi se u sudskoj dokumentaciji.

I Bojan Jovanović je potvrdio da je postojala sumnja da su tablice strane, da je prednja tablica bila manja, a o tome je svojevremeno govorio i ministar policije Nebojša Stefanović.

Ipak, otkriveno je i da je Milićev isto vozilo podigao sa jedne ispostave Parking servisa nekoliko dana pre nesreće. Na pitanje kako je vozilo bilo zavedeno negde, a da se ne zna registarski broj, Jovanović odgovara:

"Zato što su to bile lažne tablice, verovatno. Nemamo odgovor na to pitanje", rekao je Jovanović.

Odgovor ni pred sudom nije dobijen, a Milićev je rekao da automobil pripada "njegovom prijatelju, koji često boravi u inostranstvu".

"Vozilo je vlasništvo mog prijatelja, koji često boravi u inostranstvu, a koje sam ja često pozajmljivao za obavljanje svojih poslova, zauzvrat održavajući to vozilo... Tog jutra sam vratio vozilo vlasniku uz izvinjenje zbog nastalih oštećenja i rekao da je mene udarilo vozilo i da se udaljilo. Rekao sam da ću nadoknaditi štetu, bez ulaženja u detalje", rekao je Milićev pred sudom.

Nakon toga, izjavio je da mu nije poznato šta se dešava sa vozilom, kao i da neće otkriti identitet vlasnika.

"Uz uvažavanje suda, a po savetu advokata, ne bih otkrivao identitet svog prijatelja. Nakon medijske hajke, linča i kleveta... Želeo bih da sačuvam to lice od neprijatnosti... Ne bih da ugrozim tu ličnost, a ni sebe, ne bih iznosio ni detalje o tom vozilu, karakteristike, broj šasije, menjač...", rekao je Milićev.

Ostali optuženi u procesu su rekli ili da se ne sećaju koji je model bilo vozilo ili da je u pitanju "kantrimen k'o kantrimen".

Ipak, na suđenju je Branislav Vesović izjavio da mu je "Marko (Milićev) rekao da je vlasnik neka uticajna ličnost".

Branilac Marka Milićeva rekao je za emisiju "Život priča" da se njegov klijent u svojoj odbrani "izjasnio na te okolnosti", a na pitanje da li on zna ko je vlasnik, pozvao se na advokatski kodeks i advokatsku tajnu.

Emisiju TV Prva "Život priča" autorke Tatjane Vojtehovski o "slučaju kantrimen" u kojoj Bojan Jovanović govori i o tome kako je kontaktirao sa premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom policije povodom slučaja, kako mu je u policiji rečeno da "ne veruje svemu što pročita u novinama", kao i o tome kako je njegovu porodicu kontaktirala Snežana Divac, možete pogledati ovde.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.