Region: Deveta žrtva korone u Crnoj Gori, sedam novoobolelih u FBiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2020, 08:23

Region: Deveta žrtva korone u Crnoj Gori, sedam novoobolelih u FBiH

Pacijent oboleo od Kovid-19, koji je nedavno iz Kliničkog centra u Podgorici prebačen u Grac na lečenje, preminuo je, prenosi RTCG.

To je deveta žrtva korona virusa u Crnoj Gori.

Vojska Crne Gore je 30. aprila helikopterom transportovala pacijenta u Grac na lečenje.

FBiH: Oporavilo se još 46 osoba, aktivno 325 slučajeva

U poslednja 24 sata u Federaciji BiH (FBiH) testirano je 649 osoba, a prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osoba.

Opravilo se još 46 pacijenata, prenosi klix.ba.

Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravlja i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez izjavio je da je danas u FBiH aktivno još 325 slučajeva koronavirusa.

Od početka pandemije u FBiH je testirano 22.927 osoba, a registrovana su 993 slučaja zaraze korona virusom. Od tog broja do danas su se oporavile 634 osobe, a 35 pacijenata je preminulo.

Čerkez je najavio da će u narednom periodu doći do relaksacije mera koje se tiču javnog prevoza, obdaništa, ugostiteljskih objekata, a u poslednjoj fazi i tržnih centara.

On je pozvao građane da i dalje budu obazrivi, da koriste zaštitnu opremu i drže odstojanje.

Slovenija: 3 novoobolela, jedna osoba preminula

U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrđena tri nova slučaja koronavirusa, pa se ukupan broj obolelih popeo na 1.457, saopštila je danas slovenačka vlada.

Umrla je još jedna zaražena osoba, pa je do sada broj umrlih ukupno 102, prenosi Hina.

U bolnicama je trenutno 41 obolela osoba, dve manje nego prethodnog dana, a od toga je na intenzivnoj nezi njih 10.

U Sloveniji je do sada obavljeno 62.828 testova na kovid-19, a među njima i serološki testovi na nacionalnom uzorku koji su pokazali da je procenat populacije koji je bio u kontaktu sa virusom relativno mali.

Broj novoobolelih i onih na intenzivnoj nezi je u padu, pa vlada u dogovoru s epidemiolozima nastavlja da popušta neka ograničenja, ali uz stroge protokole.

Tako se od ponedeljka ponovo otvaraju stomatološke ambulante koje sada mogu pružati sve usluge, ali pod posebnim uslovima.

U ambulante će pacijenti dolaziti nakon što zakažu i samo ako su zdravi, osoblje mora tokom rada da nosi zaštitni vizir ili zaštitne naočare, a ordinacija će nakon svakog pacijenta biti dezinfikovana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREMINUO PACIJENT KOJI JE PREBAČEN HELIKOPTEROM U GRAC: Deveta žrtva korone u Crnoj Gori!

Izvor: Kurir, 10.Maj.2020

Pacijent oboleo od COVID-19, koji je nedavno iz Kliničkog centra u Podgoricprebačern u Grac na lečenje, preminuo je, prenosi RTCG.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.