Ređa nagrade i motiviše i vršnjake i nastavnike

Izvor: Megafon.co, 19.Sep.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ređa nagrade i motiviše i vršnjake i nastavnike

Jovan Paunović – šestnaestogodišnjak iz niške ETŠ Nikola Tesla odmalena se interesovao za računare i tehnologiju. Još nije definitivno odlučio, ali verovatno će upisati Elektronski fakultet. A do tada, ređa nagrade.
“U prvoj godini sam išao iz osnova elektrotehnike 1 i osvojio sam na državnom takmičenju prvu nagradu. A u drugoj godini sam išao iz osnova elektrotehnike 2 i tu sam osvojio treću nagradu na državnom takmičenju.”
>> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co <<
Novinar, kamera, montaža: Sonja Urošević
Muzika: Deep Hat – Vibe Tracks
Nagrade ETŠ Nikola Tesla Direktor ETŠ Nikola Tesla kaže da se učenici ove škole godinama unazad uspešno takmiče iz raznih oblasti. Osvajaju nagrade iz programiranja, multimedije, osnova elektrotehnike, ali i drugih oblasti .
“Svake godine, toliko je oblasti, takmiče se učenici i iz stranog jezika, iz engleskog jezika, konkretno. I u sportskim disciplinama imamo zapažene rezultate. Tako da smo u toku prethodne školske godine osvojili treće mesto na Republičkom takmičenju za odbojkaše. Na regionalnom smo, naravno, bili prvi. U fudbalu smo, takođe, pre par godina bili prvi u regionu i takmičili se na republičkom takmičenju. Svake godine smo učesnici republičkog iz odbojke, iz streljaštva. Dakle sport je takođe nešto karakteristično za učenike ETŠ Nikola Tesla”, objašnjava direktor škole Nebojša Sokolović.
Uspesi na takmičenjima su, kaže direktor, potvrda kvaliteta, ali i motivacija. Kako za učenike, tako i za nastavnike.
A kako izgleda praksa u ovoj školi i šta znači učenicima, pogledajte OVDE.
Jovan Paunović – Foto – Sonja Urošević

 
*Ovaj prilog deo je projekta “Motivacija – tvoja generacija” koji je podržan od strane Sekretarijata za kulturu i informisanje Grada Niša u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Niša u 2019. godini.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.