Rebić: Smanjen broj krivičnih dela, rekordna zaplena narkotika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2019, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebić: Smanjen broj krivičnih dela, rekordna zaplena narkotika

Direktor policije Vladimir Rebić kaže da je u ovoj godini smanjen broj krivičnih dela sa 85.000, koliko je bilo lane, na 75.000, kao i da su u ovoj godini ostvarene rekordne zaplene narkotika - oko sedam tona.

Precizira da je 2001. godine zabeleženo oko 123.000 krivičnih dela u Srbiji, da je 2013. godine bilo 113.000, a da je tokom prošle i ove godine taj broj drastično smanjen. Smanjuje se i broj ubistava, te je tako 1997. godine u Srbiji ubijeno 305 osoba,2002. ubijeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je 205 lica, 2009. godine 142 ljudi,a u ovoj godini bilo je 98 ubistava.

"Rezultat dobrog rada MUP-a, Direkcije policije je smanjen broj mafijaških ubistava na ulicama, koji su posledica organizovanih grupa. U ovoj godini bilo ih je šest", rekao je Rebić za Tv Pink i dodao da je u porodičnom nasilju bilo 42 ubistva.

Podaci Eurostata, u kojima je analizirano koliko ljudi strada na milion stanovnika, pokazali su da u Srbiji zbog krivičnih dela život izgubi 13 osoba, u Engleskoj i Francuskoj 14 ljudi, Slovačkoj 15, Rumuniji 16, u Albaniji 23, Crnoj Gori 24, Mađarskoj 24, a i neke baltičkim državama i do 40.

Rebić je naglasio da je jedan od ključnih prioriteta policije bio sprečavanje narko trafikinga, te da je za 11 meseci ove godine zaplenu više od sedam tona narkotika.

"U tu statistiku 7,2 tona nije ušlo 800 kilograma kokaina koje je španska policija zaplenila zahvaljujući našim informacijama i našoj obradi", rekao je Rebić.

On je istakao da se policija ranije suočavala sa situacijom da policajci nemaju uniformu, vozila, a da se dešavalo da oko 20. u mesecu nemaju goriva da obavljaju osnovnu delatnost, osim samih uviđaja.

"Ministar Nebojša Stefanović pronašao način da se policija dobro opremi, snabde svim potrebnim resursima. U takvom ambijentu gde imate dobre plate i uslove rada rezultati nisu mogli da izostanu", zaključio je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.